Cietumā miris divkārtējais NBA "All Stars" spēļu dalībnieks Džonsons

© Pixabay

65 gadu vecumā Miltonas cietumā ir miris divkārtējais NBA "All Stars" spēļu dalībnieks no Atlantas "Hawks" vienības Edijs Džonsons, otrdien ziņoja "Rokera - Kjūsaka kapliča" Floridas štata Līsburgā.

Džonsona basketbolista karjeru saīsināja aresti, kuru dēļ viņu diskvalificēja NBA, kā arī mūža ieslodzījums cietumā.

Džonsons mira 26.oktobrī.

Basketbolistu 1977.gada NBA drafta trešajā raundā noskatīja "Hawks", kuras rindās viņš uzreiz sāka spēlēt, vēlāk kļūstot par pamatsastāva dalībnieku.

Viņš bija slavens ar savu sprādzienveidīgo pirmo soli, nopelnot segvārdu "Fast Eddie" - Ātrais Edijs, un desmit NBA sezonās vidēji mačā guva 15,1 punktu, 1980./1981. gada sezonā finišējot ar 19,1 gūto punktu spēlē. 1980. un 1981.gadā viņš bija "Visu zvaigžņu" spēles dalībnieks.

"Hawks" 1986.gada 10.februārī Džonsonu aizmainīja uz Klīvlendas "Cavaliers", pretī saņemot Džoniju Deivisu. 1987.gadā Džonsons parakstīja līgumu ar Sietlas "SuperSonics". 1987.gadā viņš saņēma NBA mūža diskvalifikāciju par kokaīna lietošanu.

Džonsonam bija 53 gadi, kad saskaņā ar Floridas Labošanas darbu departamenta tīmekļa vietni viņš 2008.gadā saņēma nepārsūdzamu mūža ieslodzījumu pēc atzīšanas par vainīgu seksuālā uzbrukumā astoņus gadus vecai meitenei.

Džonsons izcieta mūža ieslodzījumu Santa Rozas Labošanas darbu iestādē Miltonā un mira no vārdā nenosauktas slimības.

Kapliča apliecina, ka Džonsons sestdien tiks apglabāts Vīrsdeilas kopienas kapsētā.

Svarīgākais