Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim sezona noslēgusies

© AP/Scanpix/Leta

Dalasas "Mavericks" komanda svētdien cieta zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēlē, tādējādi Kristapam Porziņģim sezona oficiāli ir noslēgusies.

"Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē ar 97:111 (34:29, 17:28, 23:28, 23:26) piekāpās Losandželosas "Clippers", sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 2-4.

Dalasas komanda piektdien paziņoja, ka Porziņģim tiek ārstēts labās kājas ceļgala sānu meniska plīsums un viņš "play-off" pirmajā kārtā laukumā vairs neatgriezīsies. Pats Porziņģis un komandas galvenais treneris Riks Kārlails gan neizslēdza iespēju, ka liepājnieks sezonas turpinājumā varētu atgriezties laukumā ar nosacījumu, ja "Mavericks" aizcīnās tālu izslēgšanas turnīrā.

Dažādus savainojums ārstē arī Luka Dončičs, Trejs Bērks, Dorians Finnijs-Smits un Tims Hārdevejs juniors, bet viņi bija pietiekami veseli, lai spēlētu. Pretiniekiem laukumā nedevās Patriks Beverlijs.

"Mavericks" komandā sezonas pēdējā spēlē Dončičs izcēlās ar 38 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Viņam nedaudz palīdzēja Finnijs-Smits ar 16 punktiem.

Pretiniekiem 33 punkti, 14 bumbas zem groziem, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas bija Kavai Lenardam, bet pa 15 punktiem guva Ivica Zubacs un Pols Džordžs, kuriem bija arī pa 11 un deviņām atlēkušajām bumbām. Džordžam arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Cīņa laukumā bija gana spraiga, jo pirmās ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē Markuss Moriss, apturot "Mavericks" uzbrukumu, jau pēc epizodes beigām iesita ar roku Dončičam pa pakausi. Slovēņu basketbolists metās skaidroties, bet Bobans Marjanovičs viņu apturēja.

Tiesneši izvērtēja epizodi, un Moriss par rupju pārkāpumu tika izraidīts no spēles. Viņam ar Dončiču bija saķeršanās arī iepriekšējā spēlē, jo "Clippers" basketbolists no mugurpuses uzkāpa pretiniekam uz savainotās kājās. Pats Moriss gan pēc tam apgalvoja, ka tas bijis netīšam.

Pirmo puslaiku lielākoties vadībā bija "Clippers", kas pārtraukumā devās ar sešu punktu pārsvaru (57:51). Trešajā ceturtdaļā Losandželosas komanda veica izrāvienu 20:3, palielinot savu handikapu. Tiesa, "Mavericks" atspēlējās, un ceturtās ceturtdaļas sākumā pēc Dončiča tālmetiena komandas šķīra vairs tikai seši punkti (82:88). Turpinājumā Kārlaila trenētajiem vīriem neizdevās sadzēst pretinieku pārsvaru, ciešot zaudējumu un liekot punktu sezonai.

Porziņģis nepiedalījās NBA Rietumu konferences ceturtdaļfināla pēdējās trīs spēlēs. Pirmajās trīs izslēgšanas spēlēs, kurās Porziņģis laukumā atradās jau no pirmajām minūtēm, latvieša rēķinā vidēji gūti 23,7 punkti, izcīnītas 8,7 atlēkušās bumbas, caurmērā nospēlējot 31,3 minūtes.

Liepājnieks trijos izslēgšanas mačos grozam uzbruka ar 52,5% (21/40) precizitāti, bet no tālmetienu līnijas viņš realizēja 52,9% metienu (9/17). Tikmēr "sodiņus" viņš meta ar 87% precizitāti (20/23).

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.