Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis nepiedalīsies izslēgšanas turnīra piektajā spēlē

© f64

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis otrdien nedosies laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas piektajā spēlē, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Jau ziņots, ka Porziņģis svētdien nepiedalījās NBA Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē, jo pēdējā brīdī traumas dēļ tika svītrots no spēles pieteikuma.

Liepājnieks laukumā neizgāja labā ceļgala sāpju dēļ, bet otrdienas rītā atjaunotajā savainoto spēlētāju ziņojumā bija minēts, ka viņa dalība mačā joprojām ir zem jautājuma zīmes. Nedaudz vēlāk vairāki Ziemeļamerikas žurnālisti ziņoja, ka Porziņģis otrdien nespēlēs.

Kā iepriekš atklāja Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, magnētiskās rezonanses izmeklējumi neuzrādīja nopietnu savainojumu. Aizpērn Porziņģim plīsa krusteniskās saites kreisās kājas ceļgalā, taču šosezon viņš desmit spēles izlaida, jo bija sāpes otrā ceļgalā.

"Mavericks" otrdien (trešdien plkst.4 pēc Latvijas laika) paredzēta piektā spēle pret Losandželosas "Clippers". Sērijā pagaidām ir neizšķirts 2-2.

Tikmēr, kā "iespējama" tiek raksturota Lukas Dončiča dalība nākamajā duelī. Tieši slovēnis ceturtajā sērijas spēlē ar tālmetienu pēdējās papildlaika sekundēs nodrošināja savai komandai uzvaru.

Statuss par iespējamu dalību mačā ir arī Trejam Bērkam, bet zem jautājuma zīmes ir Doriana Finnija-Smita spēlēšana. Ja Dončičam un Bērkam ir kreisās kājas potītes sastiepums, tad Finnijs-Smits guvis gurnu savainojumus.

Savukārt "Clippers" nometnē Patriks Beverlijs guvis kreisā ikra muskuļa sastiepumu, tāpēc viņa dalība piektajā sērijas duelī ir apšaubāma.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.