Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim "double-double" "Mavericks" zaudējumā "Clippers"; Dončičam savainojums

© AP/Scanpix/Leta

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Orlando guva 34 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra trešajā mačā, bet Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs guva savainojumu, viņu pārstāvētajai komandai ciešot zaudējumu.

"Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē ar rezultātu 122:130 (23:23, 31:45, 31:34, 37:28) piekāpās Losandželosas "Clippers", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 38 minūti un 21 sekundi, grozā raidot sešus no deviņiem divpunktu metieniem, piecus no deviņiem tālmetieniem un visus septiņus soda metienus.

Liepājniekam bez 13 atlēkušajām bumbām bija arī viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, viena kļūda un trīs piezīmes. "Mavericks" ar viņu laukumā ielaida par diviem punktiem vairāk nekā iemeta.

Dončičs četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām sastiepa kreisās kājas potīti. Ceturtajā ceturtdaļā viņš uz dažām minūtēm atgriezās, tomēr ātri atstāja laukumu un spēlē neatgriezās. Slovēnis dueli noslēdza ar 13 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm.

"Mavericks" rindās izcēlās arī Tims Hārdevejs juniors un Sets Karijs, kuri katrs guva pa 22 punktiem.

Tikmēr pretiniekiem 36 punkti, deviņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles bija Kavai Lenardam, 18 punktus guva Lendrijs Šemets, bet 11 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles bija Pola Džordža kontā.

Sērijas ceturtā spēle notiks svētdien.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.