Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 26 punkti "Mavericks" uzvarā pār "Bucks"

© AP/SCANPIX/LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 26 punktiem, palīdzēdams savai komandai Dalasas "Mavericks" izcīnīt uzvaru pār spēcīgāko Austrumu konferences komandu Milvoki "Bucks".

"Mavericks" ar 136:132 (35:32, 27:39, 31:20, 26:28, 17:13) pagarinājumā uzvarēja "Bucks".

Porziņģis laukumā pavadīja 40 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā iemeta 26 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņš grozā raidīja astoņus no 18 divpunktu un vienu no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja visus septiņus "sodiņus". Tāpat liepājnieks reizi bloķēja pretinieka metienu, sakrāja sešas personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar latvieti laukumā guva par pieciem punktiem mazāk nekā iemeta.

Pēdējās 20 spēlēs Porziņģis jau desmit reizes spējis izcelties ar vismaz 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Zīmīgi, ka karjeras pirmajās 222 spēlēs latvietis šādu sniegumu demonstrēja vien astoņas reizes.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Luka Dončičs, kura rēķinā 36 punkti, 14 atlēkušās bumbas un 19 rezultatīvas piespēles, kas viņam ir atkārtoti labākais sniegums karjerā.

Dončičs sestdien kļuva vien par trešo NBA spēlētāju, kuram vienas sezonas laikā izdevies gūt vismaz 12 "triple double", pretinieku grozā raidot 30 punktus.

"Mavericks" komandā vēl 27 punktus, 11 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Dorians Finejs Smits.

"Bucks" rindās pa 34 punktiem guva Brūks Lopess un Jannis Adetokunbo, kurš arī nopelnīja 13 atlēkušās bumbas un piecas reizes bloķēja metienu. Tikmēr Kriss Midltons atzīmējās ar 21 punktu, sešām bumbām zem groziem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Atsākoties NBA sezonai, "Maverciks" piecos dueļos izcīnījusi divus panākumus.

Pirmdien Dalasas komanda tiksies ar Jūtas "Jazz", kas aizvadījusi par diviem mačiem mazāk, taču iekrājusi par uzvaru vairāk. Dalasas komanda jau ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Svētdien Vašingtonas "Wizards" ar Anžeju Pasečņiku sastāvā tiksies ar Oklahomasitijas "Thunder", bet Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" spēkosies ar Losandželosas "Clippers".

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvada astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz ne vairāk par četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.