Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis gūst 39 punktus "Mavericks" zaudējumā Orlando "burbulī"

© Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Maverciks" rindās šīs sezonas pirmajā spēlē pēc pārtraukuma guva 39 punktus, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā komanda izcīnītu uzvaru.

"Mavericks" ar 149:153 (42:42, 43:33, 34:33, 20:31, 10:14) pagarinājumā piekāpās Hjūstonas "Rockets".

Porziņģis laukumā pavadīja 38 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar 39 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, tikpat pārtvertām bumbām un vienu bloku.

Liepājnieks grozā raidīja desmit no 18 divpunktu un trīs no astoņiem trīspunktu metieniem, kā arī iemeta desmit no 11 "sodiņiem". Tāpat viņš pieļāva divas kļūdas, nopelnīja piecas personīgās piezīmes, bet "Maverciks" ar Porziņģi laukumā guva par 11 punktiem mazāk nekā ielaida.

Papildlaikā Porziņģis guva piecus punktus, divreiz iemetot divpunktu metienu, kā arī realizējot vienu "sodiņu". Latvietis šosezon vēl ne reizi nebija iemetis 39 punktus.

Iespaidīgu sniegumu "Mavericks" komandā demonstrēja Luka Dončičs, kura rēķinā "triple-double". Slovēni guva 28 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un desmit reizes rezultatīvi piespēlēja. Vēl 31 punktu un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Trejs Burks.

"Rockets" vienībā 49 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles Džeimsam Hārdenam, kamēr 31 punkts, 11 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles Raselam Vestbrukam.

"Mavericks" nākamais duelis paredzēts svētdien pret Fīniksas "Suns".

Tikmēr citā spēlē Vašingtonas "Wizards" ar 112:125 (31:38, 21:29, 29:22, 31:36) atzina "Suns" pārākumu.

"Wizards" spēlētājs Anžejs Pasečņiks šoreiz laukumā netika, taču Dāvis Bertāns sezonas noslēguma daļā Orlando nepiedalās.

Rezultatīvākais Vašingtonas klubā ar 21 punktu bija debitants Rui Hačimura, kurš arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Par punktu mazāk guva Džeroms Robinsons, bet vēl 17 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Išs Smits.

Fīniksas vienībā 27 punktus guva Devins Bukers, bet 24 punkti un 12 atlēkušās bumbas Deandrē Eitonam.

"Wizards" nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad tiksies ar Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets".

"Mavericks" ar 40 panākumiem 68 spēlēs Rietumu konferencē ir septītā, kamēr "Wizards" 65 spēlēs svinējusi 24 panākumus un Austrumos ieņem devīto pozīciju.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien Bruklinas "Nets" rindās izcēlās ar septiņiem punktiem, nespējot glābt NBA klubu no zaudējuma.

"Nets" ar 118:128 (39:36, 20:34, 23:41, 34:17) piekāpās Orlando "Magic".

Kurucs "Nets" rindās laukumā pavadīja 16 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Latvietis grozā raidīja vienīgo divpunktu un vienu no trim trīs punktu metieniem, kā arī realizēja abus "sodiņus".

Tāpat viņš nopelnīja piecas personīgās piezīmes, bet "Nets" ar latvieti laukumā ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Kurucs iepriekš trijās pārbaudes spēlēs gana daudz nospēlēja centra pozīcijā, taču piektdienas duelī viņš spēlēja sev vairāk ierastajā ceturtā numura pozīcijā.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīs astoņus mačus, lai noskaidrotu galējo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz par mazāk nekā četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

Jau ziņots, ka deviņas dienu periodā pirms NBA sezonas atsākšanās 344 veiktajos Covid-19 testos netika atrasti pozitīvi gadījumi.

NBA sezona ar 22 komanda līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.