Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

NBA "burbulī" Orlando spēlētājiem pozitīvi koronavīrusa testi nav fiksēti

© AP/Scanpix/Leta

NBA ceturtdien atsākot 2019./2020.gada sezonu, līgai un NBA spēlētāju apvienībai (NBPA) ir labas ziņas, jo NBA spēlētājiem Orlando koronavīruss nav konstatēts.

Pēdējo deviņu dienu laikā veikti 344 NBA spēlētāju testi. NBA un NBPA kopīgi paziņoja, ka pozitīvi rezultāti nav konstatēti. Tas ir NBA un NBPA otrais pēc kārtas ziņojums par iztikšanu bez pozitīviem testiem.

Nav zināms, vai citiem dalībniekiem līgas pilsētiņā Orlando - masu medijiem, tiesnešiem, treneriem, vadītājiem un NBA darbiniekiem - ir pozitīvi testi.

NBA komisārs Ādams Silvers raidorganizācijas ABC raidījumā "Labrīt, Amerika" trešdien paziņoja, ka līga joprojām ir pārliecināta par saviem drošības protokoliem, pat ja saslimstība ar Covid-19 Floridā turpina pieaugt.

Silvers sacīja, ka līgai ir plāni apturēt sacensību norisi, ja tas būs nepieciešams, un atcelt atlikušo sezonas daļu slimības uzliesmojuma gadījumā NBA pilsētiņā.

NBA sezona atsāksies ceturtdien ar Ņūorleānas "Pelicans" spēli ar Jūtas "Jazz" un divu Losandželosas klubu "Clippers" un "Lakers" maču.

NBA sezona atsāksies 30.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.