Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kaspars Bērziņš: Šodien noteikti jābūt kvalitatīvākam basketbolam

© Ģirts Ozoliņš/F64

 Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien "Baltijas ceļa" turnīra spēlē centīsies demonstrēt kvalitatīvāku basketbolu, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības kapteinis Kaspars Bērziņš.

Latvija plkst.19.30 "Saku Suurhall" arēnā Tallinā tiksies ar Igauniju. Turnīra pēdējo spēli tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Jau ziņots, ka sestdien Latvija, valstsvienībā debitējot uzreiz astoņiem basketbolistiem, ar 59:82 atzina Lietuvas izlases pārākumu.

"Katrs treniņš, katrs kopā pavadītais laiks, pieļautā kļūda, minūtes pārtraukums un trenera norādījums kopā veido komandu. Šodien vajadzētu būt atsietākām rokām un noteikti kvalitatīvākam basketbolam," pēc svētdienas treniņa pauda Bērziņš.

Viņš iepriekšējā spēlē realizēja piecus no deviņiem tālmetieniem, taču Bērziņš statistikai tik ļoti nepievērš uzmanību.

"Vienkārši bija epizodes, kuras bija jāizmanto. Deviņi izmesti tālmetieni ir daudz, taču tas bija tikai tajā noteiktajā spēlē," atzina Bērziņš.

Bērziņam šajā turnīrā uzticēti kapteiņa pienākumi, un uzdevums nav viegls, jo katram debitantam pirmajās spēlēs ir citādākas izjūtas.

"Katram ir jāiziet cauri pirmajai mandrāžai. Pirmā spēle izlasē katram noteikti ir īpaša, un nevieni vārdi tevi nenomierinās. Protams, ka iedrošināju kā varēju, un teicu, ja kaut kas nesanāk, lai skatās uz priekšu un aizmirst par neizdevušām epizodēm. Nav tādu vārdu, kas pirmajā spēlē var noņemt spriedzi," atzīmēja Bērziņš.

Debiju valstsvienībā piedzīvoja arī nesen 23 gadu jubileju atzīmējušais centra spēlētājs Kārlis Šiliņš, kuram Bērziņš treniņu procesā deva padomus par spēlēšanu šajā pozīcijā.

"Cenšos dot padomus, cik vien varu. Kārlim viss labākais basketbols, ko viņš var rādīt, ir vēl priekšā," teica Bērziņš.

Viņaprāt, bīstamākais Igaunijas ierocis svētdienas spēlē var būt pretinieku piedāvātā neatlaidīgā cīņā.

"Viņiem jebkurš var iemest. Ir ļoti labi metēji, kuri mačā ar Lietuvu klusēja. Nav tā, ka jābaidās tikai no Krīsas un kāda konkrēta spēlētāja. Igaunija šādā sastāvā ir aizvadījusi ilgāku un pilnvērtīgāku sagatavošanās posmu. Būs fiziski ļoti, ļoti grūta spēle. Centīsimies biežāk mainīties un kompensēt nogurumu," secināja Bērziņš.

Sagaidāms, ka "Saku Suurhall" brīvās sēdvietas šovakar būs izpārdotas, un, arī ievērojot visus ierobežojošos pasākumus, mājiniekus atbalstīs kupls skatītāju skaits.

"Es tribīnes neredzu šādās izbraukuma spēlēs. Domāsim par tiem latviešiem, kuri mūs atbalsta un iesildīs komandu. Varbūt kāds no jaunajiem nav spēlējis pilnā zālē. Iespējams, kādam tā būs jauna pieredze, bet tieši tādēļ viņi ir šeit," skaidroja Bērziņš.

Latvijas vīriešu valstsvienības dalībnieki un kandidāti kopš jūnija sākuma "Elektrum" Olimpiskajā centrā aizvada treniņus, gatavojoties nākamajai sezonai. Sastāva izvēli Tallinas turnīram ietekmēja spēlētāju saistības ar klubiem, veselības stāvoklis un individuālie gatavošanās plāni.