Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Bija vairāk laika, lai sadziedētu to, kas sāp

© Reuters/Scanpix/Leta

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem sezonas noslēguma turnīrā būs ātri jāieiet spēļu ritmā, uzsver Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

NBA sezonas pārtraukuma laikā Porziņģis bija devies uz Liepāju, kur aizvadīja individuālos treniņus.

"Bija vairāk laika, lai sadziedētu to, kas sāp," komanda citē Porziņģa pēc trešdienas treniņa teikto. "Tāpat tiku pie neliels atpūtas sezonas gaitā. Bija iespēja doties mājās un pabūt kopā ar ģimeni un draugiem. Vienmēr ir patīkami pavadīt laiku dzimtenē."

Porziņģis kopā ar komandu Orlando piedalījies jau piecos treniņos.

"Viņš ir bijis lielisks un paveic labu darbu abos laukuma galos," liepājnieka sniegumu treniņos komentē "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails. "Man patīk kā viņš uzbrukumā izvēlas pozīciju un sastrādājas ar komandas biedriem."

Kārlails arī cer, ka Porziņģis noturēs līmenī savu spēli aizsardzībā - latvietis šosezon vienā spēlē vidēji bloķējis 2,1 metienu.

"Aizsardzībā viņš ir viens no labākajiem groza sargātājiem, ko apliecina arī viņa darbības treniņos," uzsvēra Kārlails.

Porziņģis arī atklāja, ka sezonas sākumā viņam neesot bijis bažu par debiju "Mavericks" komandā, taču pēc 20 mēnešu rehabilitācijas bijis daudz nezināmā.

"Domāju, ka tam vajadzēja nelielu laiku, lai es būtu vienā ritmā ar komandas biedriem, jaunu treneri un sistēmu. Savā prātā domāju, ka ātri ielēkšu ritmā un viss aizies pareizajās sliedēs. Jutu no apkārtējiem, ka viņi cenšas mani nomierināt, lai brīžos, kad kas nesanāk kā plānots, es nebūtu dusmīgs," atklāja Latvijas basketbolists.

Viņš atzīst, ka viss negāja tā, kā bija cerējis, bet sezonas gaitā viņš ieguvis pārliecību, ka var atgriezties iepriekšējā līmenī.

"Taču, kas attiecas uz veselību, man nevienā brīdī nebija nekādu bažu, un jau no pirmās dienas jutos labi," uzsvēra Porziņģis.

Orlando basketbolistiem ir daudz brīvā laika, un Porziņģis to izmanto, lai pievērstos lasīšanai.

"Esmu sācis vairāk lasīt grāmatas," stāstīja Porziņģis. "Skatos daudz viedo, cenšos lasīt, kad man ir pacietība to darīt, un atpūšos kopā ar komandas biedriem. Šīs ir labs laiks, lai vienam otru vairāk iepazītu un kopā vakariņotu."

"Mavericks" sezonu atsāks 31.jūlijā ar dueli pret Hjūstonas "Rockets".

"Tas būs ātrs restarts. Mums jāatsvaidzina prāts, jāmetas iekšā spēlē un jādara tas, ko mīlam," uzsvēra Porziņģis.

NBA sezona atsāksies 30.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Sezonas noslēguma turnīra aizvadīšana Orlando daudzos radījusi bažas, jo vēl svētdien Floridas štatā tika konstatēti vairāk kā 15 000 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.