Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Ar Covid-19 sirgstošais NBA spēlētājs Gobērs zaudējis ožas un garšas sajūtas

© imago images / Xinhua/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Jūtas "Jazz" spēlētājs Rūdijs Gobērs, kurš kļuva par pirmo Covid-19 slimnieku līgā, savā "Twitter" kontā atbalstītājiem paziņojis, ka vīrusa dēļ zaudējis ožas un garšas sajūtas.

Jau ziņots, ka 11.martā neilgi pēc tam, kad "Jazz" spēlētājam Gobēram tika konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu, NBA lēma par sezonas pārtraukšanu līdz aprīļa vidum, bet vēlāk pauzi nolemts paildzināt līdz astoņām nedēļām - maijam vidum.

Svētdien Gobērs savā "Twitter" kontā paziņoja, ka jūtas labāk, taču nācies piedzīvot arī visai reti sastopamus simptomus.

"Noteikti zinu, ka ožas un garšas sajūtu zaudēšana ir viens no Covid-19 simptomiem. Jau četras dienas neko nesaožu un neizgaršoju," savā "Twitter" profilā ierakstu veicis Gobērs. "Vai vēl kādam ir līdzīgas problēmas?"

Neilgi pēc Gobēra gadījuma saslimšana ar vīrusu tika konstatēt arī viņa komandas biedram Donovanam Mičelam. Savukārt nākamajās dienās saslimušo pulkam pievienojās Kevins Durents un vēl trīs Bruklinas "Nets" basketbolisti. Kopumā līgā saslimšana ar vīrusu konstatēta arī Detroitas "Pistons", Bostonas "Celtics", Denveras "Nuggets", Losandželosas "Lakers" un Filadelfijas "76ers" komandās.

Līdz svētdienai no Covid-19 vīrusa pasaulē dzīvību jau bija zaudējuši 14 300 cilvēku.