Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kuruca komandas biedrs palīdzēs dzimtās pilsētas slimnīcai iegādāties medicīnas preces

© EP/SCANPIX/LETA

Latviešu basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" bosniešu uzbrucējs Džanans Musa palīdzēs savas dzimtās pilsētas Bihačas slimnīcai iegādāties medicīnas preces.

Piektdien Bosnijā un Hercegovinā tika konstatēts pirmais nāves gadījums no koronavīrusa, un tas notika tieši Bihačas slimnīcā.

Kā portālam "Netsdaily.com" atklāja Musa, viņš palīdzēs Bihačas pilsētai slimnīcai, taču medicīnas preču piegāde var prasīt pat divas nedēļas.

"Šobrīd ir liels pieprasījums pēc šādām precēm, un tās ir gandrīz neiespējami atrast, taču mums paveicās, jo ar drauga palīdzību sazinājos ar piegādātāju," portāls citē 20 gadus vecā Musas teikto.

"Mūsu slimnīcai vajadzīgas iekārtas, lai varētu aprūpēt tos, kas jau ir saslimuši. Atradīsim visu, kas nepieciešams, un Džanans to iegādāsies tik ātri, cik vien iespējams. Gribam, lai visi atbalstītu savējos," stāsta basketbolista brālis Dženniss Musa.

Bihačā dzīvo aptuveni 56 tūkstoši iedzīvotāju.

"Nets" Musu izraudzījās 2018.gada drafta pirmajā kārtā ar 29.numuru, bet Kurucs tika izraudzīts otrajā kārtā ar 40.numuru.

Savā debijas sezonā viņš piedalījās vien deviņās spēlēs, kurās vidēji 4,4 minūtēs guva 2,1 punktu. Šosezon viņš laukumā devies 35 NBA cīņās, kurās caurmērā 11,5 minūtēs iemetis 4,2 punktus un izcīnījis 2,0 atlēkušās bumbas.