Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis ar iespaidīgu sniegumu un 26 punktiem kaldina "Mavericks" panākumu

© Reuters / Scanpix /LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē demonstrēja daudzpusīgu sniegumu, gūstot 26 punktus, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

"Mavericks" savā laukumā ar 121:96 (33:28, 28:21, 34:16, 26:31) pieveica Memfisas "Grizzlies".

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā guva 26 punktus, grozā raidīdams piecus no desmit divpunktu un četrus no deviņiem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš četrās no piecām reizēm bija precīzs uz soda līnijas.

Basketbolists arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, tikpat reizes bloķēja pretinieku metienus, pārtvēra trīs piespēles, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, kamēr "Mavericks" ar liepājnieku laukumā guva par 38 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs.

Latvijas basketbolistam šī bija jau piektā spēle pēc kārtas, kurā viņš guvis vismaz 20 punktus un izcīnījis desmit atlēkušās bumbas. Šis sportistam ir karjeras labākais sniegums. Bez Porziņģa šādu sniegumu šosezon demonstrējuši vien tikai pieci basketbolisti.

Aiz latvieša otrs rezultatīvākais "Mavericks" komandā bija Luka Dončičs, kurš iekrāja 21 punktu un sešas rezultatīvas piespēles. Pretējā laukuma pusē 15 punktus iemeta Dilons Brukss, bet par vienu mazāk guva Jonass Valančūns, kura rēķinā arī 11 bumbas zem groziem.

Porziņģis pēdējās piecās spēlēs vidēji guvis 30 punktus, izcīnījis 12,2 atlēkušās bumbas, 2,8 reizes rezultatīvi piespēlējis, kā arī 3,6 reizes bloķējis metienus. Basketbolists metienus no spēles izpildījis ar 49,5% precizitāti.

"Mavericks" vienības spožo sniegumu aizēnoja Seta Karija trauma. Basketbolists savainoja kreiso potīti un spēli neaizvadīja līdz galam.

Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta svētdien, mājās uzņemot Indiānas "Pacers".

Ar 39 uzvarām 64 spēlēs "Mavericks" Rietumu konferencē ieņem septīto vietu. Tikpat panākumu ir arī divas vietas augstāk esošajām komandām - Oklahomasitijas "Thunder" un Hjūstonas "Rockets".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Dāvis Bertāns piektdien guva 17 punktus NBA regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru. Otrs latviešu basketbolists "Wizards" sastāvā Anžejs Pasečņiks šoreiz nespēlēja.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 118:112 (33:34, 31:23, 29:18, 25:37) pārspēja Atlantas "Hawks".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no deviņiem tālmetieniem un astoņus no 10 soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par pieciem punktiem mazāk nekā ielaida.

Tikmēr Rodions Kurucs piektdien guva vienu punktu un palīdzēja Bruklinas "Nets" komandai izcīnīt uzvaru. "Nets" savās mājās ar rezultātu 139:120 (41:22, 34:32, 45:41, 19:25) pārspēja Sanantonio "Spurs".

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja piecas minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un veica vienu rezultatīvu piespēli. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta par vienu punktu mazāk nekā ielaida.