Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Ar Porziņģa 15 punktiem "Mavericks" nepietiek uzvarai pār "Jazz"

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 15 punktus, tomēr Dalasas "Mavericks" spēles galotnē ar 107:112 (36:25, 22:30, 26:35, 23:32) piekāpās spēcīgajai Jūtas "Jazz".

Porziņģis laukumā pavadīja 25 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no sešiem divpunktu un trīs no astoņiem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra bumbu un bloķēja pretinieku metienu, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja piecas personīgās piezīmes. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā guva par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Mača gaitā Dalasas vienība vairākkārt panāca ar divciparu skaitli mērāmu rezultāta pārsvaru, taču "Jazz" katru reizi izdevās spēli izlīdzināt, to novedot līdz ļoti sīvai galotnei, kurā Jūtas basketbolisti izrādījās veiksmīgāki.

Rezultatīvākais "Mavericks" vienībā šajā mačā bija tās lielākā zvaigzne Luka Dončičs, kurš guva 25 punktus, bet 19 punkti Seta Karija kontā. "Jazz" komandā ar 25 punktiem izvēlās Donovans Mičels, 23 punktus guva Bogdans Bogdanovičs, bet 22 punktus izcīnīja Rūdijs Gobērs, kurš izcēlās arī ar 17 atlēkušajām bumbām un pieciem bloķētiem metieniem.

"Mavericks" ar 28 uzvarām 44 spēlēs Rietumu konferencē ieņem piekto vietu, kamēr "Jazz" ir otrā ar 31 uzvaru 44 aizvadītās spēlēs.

Dalasas komanda nākamo dueli aizvadīs otrdien pret Oklahomasitijas "Thunder".