Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis gūst 18 punktus un izrunājas ar Grīnu "Mavericks" uzvarā

© AP/SCANPIX/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdien guva 18 punktus, palīdzēdams Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 141:121 (41:41, 31:33, 45:24, 24:23) pārspēja Goldensteitas "Warriors", pārtraucot pretinieku četru uzvaru sēriju.

Porziņģis šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, četrus no deviņiem tālmetieniem un abus divus "sodiņus".

Tāpat liepājnieks izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja četrus metienus, pieļāva piecas kļūdas un tika pie trim piezīmēm. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 12 punktiem vairāk nekā ielaida.

Dalasas vienībā ar savu sezonā devīto "triple-double" izcēlās Luka Dončičs, kurš guva 31 punktu, veica 15 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. 25 punkti bija Timam Hārdevejam junioram, bet 17 punktus pret brāļa pārstāvēto komandu guva Sets Karijs.

"Mavericks" basketbolisti šajā mačā grozā raidīja 24 tālmetienus, kas ir komandas jauns rekords.

Laukuma saimniekiem 35 punktus guva D'Endželo Rasels, bet 18 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Demionam Lī.

Porziņģis pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē iesaistījās asā vārdu apmaiņā ar Dreimondu Grīnu. Komandas biedri devās atvēsināt abus basketbolistus, kuri katrs saņēma pa tehniskajai piezīmei.

Pateicoties Rasela astoņiem tālmetieniem un 30 punktiem, "Warriors" pirmajā puslaikā izrādīja pretestību viesu komandai. Trešajā ceturksnī Rasels pēc sadursmes ar Dvaitu Pauelu savainoja kaklu un pēc viņa došanās uz soliņa "Mavericks" veica izrāvienu. Rasels laukumā atgriezās ceturtās ceturtdaļas sākumā, taču tobrīd "Mavericks" pārsvars sasniedza jau 19 punktus.

Dalasas vienība ar 21 uzvaru 31 spēlē ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kur Sanfrancisko komanda ar deviņiem panākumiem 34 cīņās ir pēdējā.

"Mavericks" basketbolisti pēc šīs spēles veica stundu ilgu lidojumu uz Losandželosu, kur svētdien mēros spēkus ar Rietumu konferences līdervienību Losandželosas "Lakers".