Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Sācies NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojums

© SCANPIX/LETA

Trešdien sācies 2020.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojums.

Balsošana par komandu sākumsastāviem noslēgsies 20.janvārī. Savas balsis varēs atdot ar "Google" un "Google Assistant" starpniecību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com" un aplikācijā "NBA".

Piecas dienas - 2., 3., 10., 16. un 20.janvārī - visās platformās varēs balsot dubultā. Komandu sākumsastāvi, tajā skaitā divi kapteiņi, tiks paziņoti 23.janvārī, bet nedēļu vēlāk būs zināmi arī NBA galveno treneru izvēlētie rezervisti.

Par komandu kapteiņiem kļūs divi basketbolisti, kuri Austrumu un Rietumu konferencēs saņems visvairāk balsu. Pēc tam kapteiņi izvēlēsies komandu sākumsastāvus un rezervistus, neatkarīgi no basketbolistu pārstāvētajām konferencēm.

Ceturto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti 2., 9. un 16.janvārī.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 16.februārī Čikāgā, kur mājas spēles aizvada "Bulls" vienība.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.