Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kurucs: Šis ir brīdis, lai pierādītu sevi un iekļūtu sastāvā

© AFP/SCANPIX?LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bruklinas "Nets" palikusi bez vairākiem spēlētājiem, kuri iedzīvojušies traumās, tāpēc šis ir īstais brīdis, lai ar savu sniegumu nopelnītu vietu sastāvā, avīzei "Newsday" teica Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Ceturtdien spēlē pret Sanantonio "Spurs" traumu guva "Nets" spēlētājs Deivids Nubava, kurš spēlē tajā pašā pozīcijā, kurā Kurucs. Pēc medicīniskajām pārbaudēm noskaidrojās, ka Nubava guvis Ahileja cīpslas traumu, kurai nepieciešama operācija.

Šī iemesla dēļ pie lielāka spēles laika turpmākajos mačos varētu tikt Kurucs, kurš šosezon vairākkārt tika nosūtīts uz attīstības jeb G līgu.

"Tas bija grūti, īpaši tāpēc, ka traumu guva Deivids. Jau kopš pirmās dienas man ir bijušas lieliskas attiecības ar viņu," norādīja Kurucs. "Bija grūti redzēt viņu gūstam traumu. Protams, tagad ar viņu viss ir kārtībā."

"Tagad viņš jau gatavojas brīdim, kad atkal varēs atgriezties laukumā. Viņš noteikti kļūs tikai spēcīgāks un labāks."

Kurucs jau sestdien laukumā pavadīja ilgāku laiku (11 minūtes) nekā tas bija iepriekšējos divos mačos. Šajā laika sprīdī basketbolists iemeta sešus punktus, kas šosezon viņam bija otrs labākais rādītājs.

"Gaidu savas iespējas. Nenoliedzami, ka šis brīdis man ir lieliska iespēja pierādīt sevi, lai iekļūtu sastāvā," apņēmības pilns bija Cēsīs augušais basketbolists. "Jau kopš pagājušajā gada mūsu mentalitāte ir - nākamais spēlētājs. Tāpēc priecājos, ka esmu iekļauts komandas sastāvā, jo mēģinu tai palīdzēt cik vien varu."

Par lielākas lomas piešķiršanu Kurucam netieši arī norādīja vienības galvenais treneris Kems Etkinsons.

"Ņemot vērā, ka Deivids ir traumēts, domāju, ka Kurucs un Džanans Musa saņems vairāk iespēju. Mani apmierina viņu sniegums - puiši smagi cīnās. Tomēr jāatceras, ka viņi aizvien vēl ir jaunie spēlētāji, kuri mēģina nostiprināties līgā," norādīja Etkinsons.

Kurucs "Nets" rindās šosezon laukumā devies 14 spēlēs, kurās caurmērā laukumā pavadījis 9,6 minūtes, to laikā caurmērā atzīmējoties ar 2,4 punktiem un tikpat atlēkušajām bumbām.

Pērn basketbolists vidēji sezonā spēlē guva 8,5 punktus un izcīnīja 3,9 bumbas, aizvadot 63 mačus.

"Nets" ar 16 uzvarām 29 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto pozīciju.