Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis ar "double-double" nodrošina "Mavericks" uzvaru pār līgas līderiem "Bucks"

© Reuters / Scanpix /LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Lukas Dončiča prombūtnē izcēlās ar 26 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" pārtrauca līgas līdervienības Milvoki "Bucks" 18 uzvaru sēriju.

"Mavericks" izbraukumā pieveica Milvoki "Bucks" ar 120:116 (36:22, 23:34, 27:20, 34:40).

Porziņģis šajā duelī nospēlēja 32 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no 11 divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Viņa kontā bez 12 atlēkušajām bumbām bija arī četras rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, pa divām kļūdām un personiskajām piezīmēm. "Mavericks" komanda ar Porziņģi laukumā guva par 20 punktiem vairāk, nekā zaudēja, kas bija labākais rādītājs mačā.

Tikpat punktus "Mavericks" vienībā guva arī Sets Karijs, 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Dorianam Finejam-Smitam, bet "double-double" - 13 punkti un 11 rezultatīvas piespēles - Džeilena Bransona kontā.

Pretinieku rindās ar 48 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Jannis Adetokunbo, bet 17 punkti Kaila Korvera kontā.

Tikai pašā sākumā nu jau līgas ekslīderi iekrāja dažu punktu pārsvaru. Turpmāko spēli vadībā bija dalasieši, atskaitot trešās ceturtdaļas vidu, kad divreiz minimālu pārsvaru izkaroja "Bucks" basketbolisti.

Dalasas vienība ar 18 uzvarām 26 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet "Bucks" ar 24 panākumiem 28 cīņās joprojām ir līderpozīcijā Austrumos, taču piedzīvojusi par zaudējumu vairāk nekā Rietumu konferences labākā vienība Losandželosas "Lakers".

Ceturtdien "Mavericks" savā laukumā uzņems vēl vienu Austrumu konferences līdervienību Bostonas "Celtics", kas pēdējās divās spēlēs zaudējusi.