Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Wizards" garo spēlētāju traumu dēļ debiju NBA varētu piedzīvo Pasečņiks

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks drīzumā, iespējams, saņems izsaukumu uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Vašingtonas "Wizards", kas šobrīd cīnās ar vairāku garo spēlētāju traumām.

Kā vēsta "Washington Post" sporta žurnāliste Kendisa Baknere, "Wizards" kājas traumas dēļ zaudējusi centra spēlētāju Tomasu Braientu, kurš laukumā, visticamāk, nedosies vismaz trīs nedēļas. Baknere arī atzīmēja, ka šobrīd neskaidrība ir arī par Vācijas basketbolistu Moricu Vāgneru, kurš iepriekš guva labās potītes sastiepumu. Viņš gan šosezon laukumā jau devies 17 spēlēs, kurās vidēji 19,4 minūšu laikā, caurmērā guvis 12 punktus un izcīnījis 5,6 atlēkušās bumbas.

Tā rezultātā Pasečņiks dotajā brīdī ir viens no retajiem garā gala spēlētājiem, kurš "Wizards" sistēmā ir pie labas veselības. Latvietis attīstības līgā šosezon laukumā devies jau septiņās spēlēs, kurās laukumā vidēji pavadījis 19,2 minūtes, vidēji izceļoties ar desmit punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām. Pasečņiks vismaz desmit punktus šosezon guvis jau četrās spēlēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pasečņiks otrdien guva sešus punktus attīstības līgas jeb G līgas spēlē, neglābdams Vašingtonas "Capital City Go-Go" no zaudējuma. Vašingtonas komanda mājās ar rezultātu 106:107 (25:24, 29:30, 25:29, 28:24) piekāpās Orlando "Magic" fārmklubam Leiklendas "Magic".

Pasečņiks laukumā pavadītajās 13 minūtēs realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un aizmeta garām vienu "sodiņu". Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas, viena pārtverta bumba un piecas piezīmes. Vašingtonas komanda ar Pasečņiku laukumā ielaida par desmit punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija otrs sliktākais rādītājs vienībā.

Nākamā spēle "Wizards" paredzēta piektdien pret Filadelfijas "76ers".

Pasečņiks ar "Wizards" oktobra vidū noslēdza "Exhibit 10" tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņems minimālo atalgojumu. Tāpat basketbolists bonusos var nopelnīt līdz pat 50 000 ASV dolāru (45 000 eiro). Šī tipa līgums NBA komandām savā sistēmā ļauj paturēt vairāk spēlētāju nekā atļauts pieteikt līgas spēlēm. Tāpat tas nākotnē var pārkvalificēties par pilnvērtīgu NBA līgumu.

"Exhibit 10" tipa līgumu var noslēgt tikai tās NBA komandas, kuru fārmklubi spēlē attīstība līgā. Viens NBA klubs vienlaicīgi drīkst noslēgt ne vairāk kā sešus "Exhibit 10" tipa līgumus.