Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim neveiksmīga spēle; Bertāna 6 punkti neglābj "Wizards" no zaudējuma

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā aizmeta garām visus metienus no spēles, taču tas netraucēja Dalasas "Mavericks" izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 120:113 (31:25, 22:25, 36:39, 31:24) uzvarēja Fīniksas "Suns", kurai tas bija jau ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs.

Porziņģis laukumā pavadīja 33 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā izcēlās ar diviem punktiem, 13 atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, divām pārtvertajām bumbām un trim blokiem. Basketbolists arī reizi kļūdījās, bet "Mavericks" ar viņu laukumā guva par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Latvietis šajā spēlē divreiz grozam uzbrukuma no pustālās distances, kā arī sešas reizes to darīja no trīspunktu līnijas, tomēr visi metieni bija neprecīzi. Abus punktus viņš guva, precīzi izpildot "sodiņus".

Svētdien "Mavericks" tiksies ar Losandželosas "Lakers". Dalasas komanda šosezon izcīnījusi 12 uzvaras 18 spēlēs un Rietumu konferencē ieņem ceturto pozīciju.

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien NBA spēlē izcēlās ar sešiem punktiem, bet viņa pārstāvētā vienība Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja jau desmito neveiksmi šosezon.

"Wizards" viesos ar rezultātu 103:125 (23:37, 26:33, 30:35, 24:20) piekāpās Losandželosas "Lakers", kas svinēja jau devīto uzvaru pēc kārtas.

Bertāns laukumā pavadīja nepilnas 27 minūtes, kuru laikā iekrāja sešus punktus, trīs bumbas zem groziem un divas rezultatīvas piespēles. Viņš aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu, bet divās no piecām reizēm realizēja tālmetienu. Tāpat Bertāns pieļāva vienu kļūdu, četras reizes pārkāpa noteikumus, bet "Wizards" ar viņu laukumā ielaida par diviem punktiem vairāk nekā iemeta.

Nākamā spēle "Wizards" paredzēt svētdien pret Losandželosas "Clippers". Vašingtonas klubs ar sešiem panākumiem 16 spēlēs Austrumu konferencē ieņem desmito vietu.