Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Neviens nav strādājis smagāk par šo puisi"; Pasečņiks centīsies kļūt par ceturto latvieti NBA

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks patlaban aktīvi trenējas, jo drīzumā plāno doties uz ASV, kur pievienosies kādai no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām, savā "Twitter" profilā pavēstīja sportista aģents Artūrs Kalnītis.

Pasečņks šovasar jau piedalījās NBA Vasaras līgas mačos pārstāvot Vašingtonas "Wizards" rindas, bet pirmdien spēlētāja aģents sociālajā vietnē "Twitter" paziņoja, ka sportists drīzumā domā doties uz ASV, lai gatavošanos jaunajai sezonai turpinātu kādā no līgas vienībām.

"Neviens šovasar nav strādājis smagāk par šo puisi. Pasečņiks pievienosies vienai no NBA komandām uz treniņnometni, kuras laikā centīsies izkarot vietu kluba sastāvā," teikts Kalnīša ierakstā. "Nekas nenāk viegli, bet šādi brīži mūs padara labākus."

NBA komandu oficiālās nometnes lielākoties sākas septembra beigās, bet pirms sezonas sākuma klubi arī aizvada pārbaudes spēles, kas šogad paredzētas laika posmā no 30.septembra līdz 18.oktobrim. Savukārt 2019./20.gada sezona sāksies 22.oktobrī.

Pasečņiku 2017.gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers". Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā, kur pērn viņš 26 čempionāta spēlēs vidēji mačā guva 5,4 punktus, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

Tāpat basketbolists pirmo reizi spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kurā aizvadīja 22 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbā spēlē.

Zīmīgi, ka arī pērn NBA uz brīdi bija četri Latvijas basketbolisti - Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs"), kā arī viņa brālis Dairs (Ņuorleānas "Pelicans"). Pēdējais no spēlētājiem līgu pametis, tomēr, ja Pasečņikam izdosies izkarot vietu kādas komandas sastāvā, NBA šosezon atkal būs četri latvieši, laukumā pēc gada pārtraukuma atgriežoties arī Porzinģim.