Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Warriors" novērtē Biedriņu

© Scanpix

Lai arī līdz jaunajai NBA sezonai vēl krietns laiks, komandas pirmssezonas laikā iesaistās dažādās sabiedriskās aktivitātēs. Savdabīgu akciju veikusi viena no karstākajām šā brīža komandām Goldensteitas Warriors, kura sadarbībā ar medija NBC Sports Kalifornijas nodaļu izveidojusi simbolisko komandas izlasi.

Pēdējos trīspadsmit gadus Goldensteitas Warriors sava laukuma spēles aizvadīja Oracle Arena, kurā uz basketbola spēlēm ir 19 596 skatītāju sēdvietas. Šo trīspadsmit gadu laikā Warriors trīs reizes kļuva par NBA čempioniem (2015., 2017. un 2018. gadā), un lielāko daļu savas NBA karjeras tieši šajā laukumā pavadīja arī Andris Biedriņš. Visiem stāstiem reiz pienāk laimīgas vai mazāk laimīgas beigas, un arī Warriors saistībai ar šo arēnu nu ir pielikts punkts. Vēl pirms vairākiem gadiem kluba vadība pieņēma lēmumu, ka tiks celta jauna halle ar pavisam citu nosaukumu. Jaunajai arēnai durvis bija jāver jau pirms pagājušās sezonas, taču tas tika pārcelts uz 2019./20. gada sezonas sākumu. Kā Warriors iedzīvosies jaunajā mājvietā, sāksim vētīt pēc pāris mēnešiem, taču kopš 2006. gada pavadītajos 13 gados Oracle Arena bija vieta, kur dzima un veidojās čempionu komanda.

Par godu šim notikumam NBC Sports izveidoja komandas trīspadsmit spēlētāju simbolisko izlasi un neaizmirsa tajā iekļaut arī mūsu Andri Biedriņu. Latviešu centrs ir viens no diviem centra spēlētājiem šajā simboliskajā All-Oracle Arena Team. Otrs ir austrālietis Endrū Boguts, kurš Warriors sastāvā aizvadīja četras sezonas un palīdzēja izcīnīt čempionu titulu 2015. gadā, kad bija stabils sākumsastāva spēlētājs. Kopumā Boguts ar Warriors piedalījies trīs NBA finālos un vienu sezonu nospēlēja kopā ar Biedriņu, bet tagad veido viņam kompāniju simboliskajā izlasē.

NBC Biedriņa iekļaušanu Warriors simboliskajā komandā pamato šādi: «Sauciet viņu par Goose vai Beans, vai kādā citā no viņa daudzajām iesaukām, taču Biedriņam bija trīs pieklājīgas sezonas no 2007. līdz 2009. gadam, vidēji spēlē tiekot pie double-double, turklāt viņš savāca vismaz 15 atlēkušās bumbas 42 spēlēs, iemeta vismaz 15 punktus 50 spēlēs un trāpīja 62% metienu no spēles. Viņa karjeras rekordi ir 31 punkts, 26 atlēkušās bumbas un septiņi bloki. Biedriņš savas karjeras zenītu sasniedza 22 gadu vecumā. Diemžēl turpinājums nesekoja...» Biedriņš kopumā Warriors sastāvā pavadīja deviņus gadus, piedaloties 510 spēlēs un tiekot pie līguma par 63 miljoniem dolāru, kas vēl līdz šai vasarai bija lielākais Latvijas sporta vēsturē. Biedriņš piedalījās 14 Warriors izslēgšanas spēlēs un bija daļa no komandas pārsteidzošā izrāviena 2007. gadā, kad bija stabils sākumsastāva centrs.

Warriors savas Oracle Arena vēstures pirmajā pusē piederēja pie līgas lejasgala komandām, un 2007. gada tikšana konferences pusfinālā bija izņēmums. Savukārt ar izcili veiksmīgu jauno talantu izaudzināšanu un attaisnotiem riskiem maiņu darījumos, ieskaitot Biedriņa aizmainīšanu uz Jūtas Jazz, Warriors kļuva par dominējošu komandu, kas piedalījās piecos finālos pēc kārtas un izcīnīja trīs čempionu titulus. Attiecīgi vēl vairāk jānovērtē fakts, ka Kalifornijā par Biedriņu atminējās arī šādā titulētā kompānijā. No uzbrucējiem simboliskajā izlasē iekļauti Kevins Durants, Dremonds Grīns, Andrē Igudala, Stīvens Džeksons, Mets Bārnss un Deivids Lī, bet aizsardzībā godu iekļūt šajā izlasē izpelnījās Stefens Karijs, Monta Eliss, Klejs Tomsons, Bairons Deiviss un Džeisons Ričardsons.

Starp citu, Oracle Arena apmeklētības rekords tika sasniegts 2007. gada 13. maijā, kad rietumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē Warriors tikās ar Jūtas Jazz. Toreiz šo spēli klātienē noskatījās 20 679 skatītāji, kas ir Warriors apmeklētības rekords 61 gadu ilgajā komandas vēsturē. Šajā komandai tik zīmīgajā spēlē Warriors starta piecniekā bija arī Andris Biedriņš, kurš 33 minūšu laikā guva septiņus punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.