Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šneps par vīriešu basketbola izlasi

Svētdien Katovicē tika kronēts jaunais Eiropas čempions, bet Latvijas izlase jau pusotra nedēļu laiza kārtējās neveiksmes brūces.

Kāda ir tava kā oficiālā savienības darbinieka, kāda ir savienības oficiālā nostāja par izlasē notikušo. Par dzeršanu, par viesnīcas demolēšanu tepat Rīgā un Turcijā. Vai LBS beidzot nav jāsit kulaks galdā un jānosauc lietas īstajos vārdos?

– Šodien es neesmu tiesīgs paust oficiālo viedokli, jo pēc nedēļas būs valdes sēde un tajā viss tiks izvērtēts. Gribu uzsvērt, ka nekad agrāk desmit dienu laikā pēc čempionāta treneri un pārējās ar komandu saistītās personas nav atskaitījušās par notikušo. Desmit dienu laikā no visa personāla būs saņemtas atskaites, bet četrpadsmit dienu laikā – arī oficiālais izvērtējums. Nekad šādos tempos neviens nav atskaitījies, un tas tikai norāda, ka savienība ir gatava rīkoties, pēc iespējas ātrāk tikt galā ar to, kas bijis, un darīt visu, lai nākotnē nekas līdzīgs neatkārotos. Nevaru prognozēt, cik radikāla būs valdes rīcība. Ja kādu interesē mans viedoklis, no tagadējā sastāva trīs vai četriem vairs nav vietas izlasē. Pirmkārt – attieksmes dēļ.

Uzvārdus arī nosauksi?

– Šobrīd ne.

Vai Basketbola savienība ir gatava nosaukt šos uzvārdus? Manuprāt, jūs tā nopelnītu daudzus plusiņus?

– Mūsu pašmērķis nav pelnīt plusiņus. Mērķis ir radīt sistēmu, lai par basketbolu runātu kā par inteliģentu sporta veidu. Lai mūsu zvaigznes būtu piemērs jaunajiem basketbolistiem un vecāki ar prieku bērnus sūtītu nodarboties ar basketbolu.

Visu rakstu lasiet 22. septembra Sporta Avīzē