Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Seko līdzi! EČ basketbolā sievietēm noskaidros medaļnieces

© Scanpix

Šodien Serbijas galvaspilsētā Belgradā tiks aizvadītas zelta un bronzas godalgu spēles Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm.

Plkst.18.30 pēc Latvijas laika cīņā par bronzas medaļu dosies Serbija un Lielbritānija, bet plkst.21.30 fināla dueli uzsāks Spānija un Francija. Maču par trešo vietu tiešraidē translēs kanāls "TVPlay Sports", bet fināla spēle būs vērojama televīzijas kanālā TV6.

Lielbritānija Eiropas čempionātā spēlē kopš 2011.gada, līdz šim divreiz sasniedzot devīto vietu, bet šogad sperts plašs solis uz priekš, kad sākotnēji tika sasniegts pusfināls, bet šodien jau ir iespēja tikt pie pirmajām medaļām. Savukārt Serbija 2015.gadā pirmo reizi tika kronēta par Vecā kontinenta spēcīgāko komandu, bet divus gadus iepriekš šī valstsvienība aizcīnījās līdz sacensību pusfinālam, bet turnīru noslēdza ceturtajā vietā.

Britu basketbolistes pirms tam ceturtdaļfinālā ar 62:59 pārspēja Ungāriju, bet pusfinālā ar 56:63 piekāpās Francijai. Tikmēr Serbija ceturtdaļfinālā ar 87:49 sagrāva Zviedriju, bet pusfinālā spraigā cīņā ar 66:71 piedzīvots zaudējums Spānijai.

Tikmēr finālā jau ceturto čempionātu pēc kārtas spēlēs Francija, kas centīsies atriebties par 2017.gadā piedzīvoto zaudējumu finālspēlē pret Spānijas izlasi. Abas šīs valstsvienības laukumā dosies pēc mača par trešo vietu.

Spānija ir trīskārtēja Eiropas čempione, bet kopš 2001.gada tā tikai vienu reizi turnīru noslēgusi ārpus labāko trijnieka. Spānijas valstsvienības rēķinā ir arī viena sudraba un piecas bronzas godalgas. Tikmēr Francijas izlase ir divkārtējā Eiropas čempione, savu pēdējo titulu izcīnot pirms desmit gadiem Rīgā. Tāpat Francijas izlase sešas reizes izcīnījusi sudraba godalgas, bet vēl reizi bronzu.

Spānietes ceturtdaļfinālā ar 78:54 pārspēja Krieviju, bet Francija ar 80:84 pārspēja Beļģiju.

Iepriekš jau ziņots, ka Latvijas izlase sacensības noslēdza astotdaļfinālā, jo tika piedzīvots zaudējums Zviedrijas izlasei. Savukārt Latvijas valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc šīs spēles paziņoja, ka atkāpjas no sava amata un turpmāk sieviešu izlasi vairs nevadīs.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notika līdz svētdienai. Savukārt Rīgā notika divi no četriem grupu turnīriem, kā arī norisinājās divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risinājās Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risinās Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņēma otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.