Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Štālbergs apstiprināts vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžera amatā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Šodien Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžera amatā apstiprināts Artūrs Štālbergs, informē LBS.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins norāda: “Izvērtējot pretendentus, valdi visvairāk pārliecināja Artūra Štālberga līdzšinējā trenera un administratīvā darba pieredze. Jauno valstsvienības ģenerālmenedžerim priekšā atbildīgi uzdevumi, kas būs jārisina ļoti sasprindzinātā finansiālā situācijā un sarežģītos sportiskos apstākļos. Iepriekšējos darbos Artūrs pierādījis, ka nevairās no izaicinājumiem un spēj sasniegt izvirzītos mērķus.“

Artūrs Štālbergs (34) ir Liepājas basketbola audzēknis, kurš izglītību ieguvis ASV, Īvansvilas universitātē. Spēlētāja karjeras laikā pārstāvējis Latviju U18 un U20 Eiropas čempionātos, kā arī valstsvienības sastāvā 2009. gada Eiropas čempionātā. Kopš 2009. gada strādājis par treneri. Bijis trenera asistents komandās “Liepājas Lauvas”, “BC Mikolaiv” (Ukraina) un “BC Nizhny Novgorod” (Krievija). Bijis galvenais treneris komandās BC “Nizhnu Novgorod” (2016./2017,), Panevēžas “Lietkabelis” (2017./2018.), BK “Liepāja” (2018./2019.).

Latvijas U20 izlases galvenais treneris 2013. gadā (2. vieta Eiropas čempionātā), Latvijas vīriešu valstsvienības galvenā trenera asistents (2012-2016).

Kopš 2018. gada - biedrības “Sporta klubs “Liepājas basketbols” valdes priekšsēdētājs/direktors.