Latvijas U-18 junioru basketbola izlase zaudē Eiropas čempionāta pusfinālā

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase Eiropas čempionāta pusfināla spēlē sestdien ar rezultātu 42:73 (11:11, 12:17, 10:19, 9:26) piekāpās Krievijas vienaudžiem.

Līdz ar to svētdien plkst.19 mačā par trešo vietu tiksies ar Serbijas valstsvienību.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Dāvis Bertāns, kurš guva 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Pēc pirmajām divām minūtēm Latvijas izlase atradās vadībā ar rezultātu 6:2, tomēr turpinājumā sākās nervozāka un mazrezultatīvāka spēle un pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts bija neizšķirts 11:11.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās līdzīga cīņa un neviena no komandām ilgstoši nespēja iegūt vairāk nekā trīs punktu pārsvaru, tomēr puslaika izskaņā krievi guva astoņus punktus pēc kārtas - 28:23.

Otrā puslaika sākumā latvieši vēl spēja pietuvoties līdz 28:30, bet tad krievi sākotnēji guva septiņus bezatbildes punktus, pēc tam savu pārsvaru vēl tikai palielinot un beigās izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Kā ziņots, piektdien notikušajās ceturtdaļfināla spēlēs Latvija ar 78:56 pieveica Horvātijas vienaudžus, bet Krievija ar 73:68 pagarinājumā pieveica Franciju.

Otrajā pusfinālā Lietuvas izlasi dramatiskā cīņā ar 67:66 pārspēja pagājušā gada čempionvienību Serbiju.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā izcīnīja devīto vietu.

Latvijas U-18 izlase iepriekš Eiropas čempionāta medaļnieku vidū tikusi vienu reizi, kad 2007.gadā izcīnīja trešo vietu, bet pusfinālā spēlēja arī 1998.gadā, kad palika ceturtajā vietā. Pirms trīs gadiem latviešu līderis bija Dāvja Bertāna brālis Dairis.

Savukārt vēl trīs reizes trešās vietas Eiropas čempionātā izcīnījusi Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, turklāt pēdējo reizi tā to paveica iepriekšējā nedēļas nogalē.

Tā kā nākamajā gadā Latvijā risināsies pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā, tad šī basketbola izlase jau sev ir garantējusi vietu tajā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis, Kaspars Vecvagars, Kārlis Apsītis, Dāvis Čoders, Renārs Magone, Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis, Aleksejs Rostovs, Andris Misters.