Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas 3x3 basketbolisti iekļūst Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, sestdien Ķīnas pilsētā Čendu iekļuva Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā.

Vispirms turnīra pirmajā mačā ar trešo numuru izliktā Latvijas komanda ar 21:17 pieveica ar 13.numuru izlikto "Wst Melbourne" no Austrālijas. Šajā spēlē rezultatīvākais ar septiņiem punktiem bija Krūmiņš.

Savukārt otrajā mačā par pirmo vietu C grupā Latvijas vienība sīvā cīņā ar 16:18 piekāpās "Gagarin" no Krievijas, kas izlikta ar sesto numuru. "Rīga Ghetto Basket" rindās astoņus punktus iemeta Krūmiņš.

Izslēgšanas turnīrs ar ceturtdaļfināla fāzi sāksies svētdien, "Rīga Ghetto Basket" spēlētājiem aizvadot maču ar Kanādas vienību "Edmonton", kas izlikta ar astoto numuru.

Vēl aprīlī "Rīga Ghetto Basket" komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā. Tajā mēnesī latvieši Ķīnā uzvarēja arī sezonas pirmajā "Challenger" sērijas turnīrā, iegūstot ceļazīmi uz Pasaules tūres turnīru Čendu.

"Riga Ghetto Basket" pagaidām nodrošināta līdzdalība Pasaules tūres turnīros arī Mehiko (6.-7.jūlijā), Debrecenā (27.-28.augustā) un Naņdzjinā (12.-13.oktobrī). Par iespēju startēt citos posmos vēl jācīnās "Challenger" sērijas turnīros.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.