Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Prognozes: Kā Bertāna un Kuruca pārstāvētajām komandām veiksies NBA izslēgšanas spēlēs

© REUTERS/ SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā straujiem soļiem tuvojas izslēgšanas spēles, kurās pirmo reizi basketbola vēsturē piedalīsies divi latvieši. Dāvis Bertāns un Sanantonio "Spurs" pirmajā kārtā sacentīsies ar Denveras "Nuggets", bet Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" spēkosies ar Filadelfijas "76ers". Lai arī Kuruca komanda savā konferencē tika izsēta augstāk nekā Bertāna klubs, sporta totalizatora "Betsafe" piedāvātie koeficienti liecina, ka "Spurs" iespējas tikt otrajā kārtā ir krietni reālākas.

Dāvja Bertāna pārstāvētā "Spurs" vienība piedalīsies izslēgšanas spēlēs 22. gadu pēc kārtas, turpinot uzlabot sev piederošo NBA rekordu. Piecus čempiona titulus izcīnījusī komanda šoreiz netiek pieskaitīta pie līgas favorītēm, taču ar rūdītā trenera Grega Popoviča vadīto sastāvu tāpat visi konkurenti rēķinās kā ļoti nopietnu pretinieku.

"Spurs" pirmajā kārtā spēlēs pret lielisku sezonu aizvadījušo Denveras "Nuggets", kuras līderis ir universālais serbu centra spēlētājs Nikola Jokičs. Denvera ieguva otro vietu Rietumu konferencē, taču tās pieredze izslēgšanas spēlēs nav īpaši liela. Šeit gan jāpiemin, ka arī "Spurs" no čempionu sastāva ierindā palikuši vairs tikai pāris spēlētāji.

Denverai būs sava laukuma priekšrocības, taču bukmeikeri nebūt neuzskata, ka šajā duelī intrigas nebūs. Iespēja, ka Bertāna pārstāvētā komanda pratīs uzvarēt sērijā līdz četrām uzvarām, novērtēta ar koeficientu 2.90.

Krietni mazākas izredzes uz pirmās kārtas pārvarēšanu tiek piedēvētas "Nets" vienībai, kurā savā debijas sezonā sākumsastāvā prata ielauzties Rodions Kurucs. Kuruca negaidīti veiksmīgais un stabilais sniegums palīdzēja Bruklinai iegūt sesto vietu Austrumu konferencē, proti, pat augstāku nekā rietumos ieņēma titulētā "Spurs".

Taču uzvaru skaita ziņā "Nets" tālu atpalika no līgas līderēm un izcīnīja par deviņiem panākumiem mazāk nekā tās gaidāmā pretiniece Filadelfijas "76ers". Gan Bruklinas, gan Filadelfijas komandas vēl pirms pāris sezonām ieņēma līgas pastarītes lomas, bet tagad "76ers" ar Džoelu Embīdu priekšgalā liek sevi pieskaitīt pat pie titula kandidātēm. Bukmeikeri gan tāpat ir piesardzīgi par Bruklinas spēku un neuzskata šo pāri par visnelīdzsvarotāko spēku samēru ziņā. "Nets" uzvara, protams, būs liels pārsteigums (koeficients 5.70), taču ne neaptverama sensācija kā, piemēram, "Pistons" uzvara pār Milvoki (koeficients 8.40) vai "Clippers" uzvara pār "Warriors" (koeficients 15.50).

Bukmeikeri par galveno favorīti uz čempiontitula izcīnīšanu uzskata iepriekšējos gados dominējošo Goldensteitas "Warriors", kuras triumfa koeficients ir sešas reizes mazāks nekā potenciāli bīstamākajai konkurentei Milvoki (8.50). "Warriors" gan šosezon saskārusies ar pāris iekšējiem skandāliem un regulārajā sezonā guva krietni mazāk uzvaru nekā iepriekš, turklāt neskaidrības mākonis ir pār Kevina Durenta situāciju vasarā un viņa iespējamo aiziešanu no komandas.