Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim grūti runāt par pavadīto laiku Ņujorkas "Knicks"

© Reuters/Scanpix

Latviešu basketbola zvaigznei Kristapam Porziņģim ir grūti runāt par pavadīto laiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks", atklāja spēlētājs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 23 gadus vecais Porziņģis apjomīgā maiņas darījumā pirms aptuveni pusotram mēneša no "Knicks" pārcēlās uz Dalasas "Mavericks". Spēlētājs pirms tam it kā esot izteicis neapmierinātību ar Ņujorkas kluba organizāciju, tomēr pēc maiņas darījuma viņš atturējās komentēt notikušo.

"Ņujorkas pilsētā guvu ļoti labu pieredzi, bet man joprojām ir grūti runāt par "Knicks"," Porziņģis teica sarunā ar "NBA Spain". "Visi notikumi vēl bija pavisam nesen. Vasarā, kad laiks būs pagājis, varēšu par to parunāt plašāk."

Latvietis joprojām turpina atlabt no smagās ceļgala traumas, ko viņš guva pagājušā gada februārī. Lai arī tika izslēgta viņa atgriešanās šajā sezonā, basketbolists jūtoties gatavs atkal doties laukumā.

"Es jūtos perfekti. Ļoti vēlos atgriezties laukumā, tomēr tai pat laikā man jābūt pacietīgam un jāsagaida īstais brīdis," izteicās Porziņģis, kurš ir ļoti apmierināts ar līdz šim paveikto. "Viendien paskatījos telefonā, cik daudz darba stundu esam veltījuši atveseļošanās procesam. Kad atgriezīšos, tas man būs ļoti aizraujošs laiks."

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

"Mavericks" ar 27 uzvarām 66 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 14.vietu un reāli nepretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā.