Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Pēc Vecvagara līguma beigām apzinās arī citus galvenā trenera amata pretendentus

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pēc Arņa Vecvagara līguma beigām tiks apzināti arī citi pretendenti uz galvenā trenera amatu, pauda Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Vecvagaram līgums par Latvijas izlases vadīšanu noslēdzās līdz ar šī gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra beigām, bet netiek izslēgta iespēja, ka viņš varētu darbu arī turpināt.

"Pēc vīriešu valstsvienības pēdējās spēles Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā izskanējuši daudzi interesanti vērtējumi un pretrunīgi viedokļi. Paldies visiem, kas nav bijuši vienaldzīgi, paldies gan par kritiku, gan īpaši konstruktīviem ieteikumiem, kurus ņemsim vērā, analizējot situāciju un pieņemot lēmumu par turpmāko darbību," LBS savā mājaslapā citē Voina teikto. "Vecvagaram līgums par darbu vīriešu valstsvienības galvenā trenera amatā beidzies līdz ar kvalifikācijas cikla noslēgumu. Paldies trenerim un viņa palīgiem par paveikto, strādājot unikāli sarežģītos apstākļos."

"Milzīgs paldies spēlētājiem, kuri daudzu gadu garumā Latviju pārstāv bez papildu atlīdzības, valstsvienībai veltot ne tikai laiku un enerģiju, bet bieži arī veselību un savas intereses klubos," uzsvēra Voins.

Tāpat LBS prezidents arī pateicās līdzjutējiem, kuri esot novērtējuši spēlētāju meistarību un pašatdevi, piepildot "Arēnas Rīga" tribīnes un pavadot komandu izbraukumos.

"Septiņas uzvaras 12 spēlēs un reālas izredzes izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru līdz pat pēdējās spēles pēdējai sekundei - tā ir cienījama bilance. Taču izšķirošie punkti netika iegūti, un rezultāts neapmierina nevienu - ne spēlētājus, ne pašus trenerus, ne līdzjutējus, ne LBS vadību, kurai ir pienākums lemt par valstsvienības nākotni," pauda Voins. "Nākamais pārbaudījums komandu sagaida pēc nepilniem deviņiem mēnešiem. Ir laiks izanalizēt notikušo un lemt par nākotni. Nav pamata steigai, taču arī lieki nevilcināmies."

Pēc ceļazīmes neiegūšanas uz Pasaules kausu jau otrdien LBS Treneru komisija uzklausīja Vecvagara pārskatu par pēdējām spēlēm un visu darba ciklu.

"Jau spēļu laikā pamanītajai problēmai cīņā par atlēkušajām bumbām ir sistēmiski cēloņi, uz kuriem īpaši norādījuši gan jaunatnes izlašu treneri, gan Treneru komisijas dalībnieki. Ar fakta konstatāciju nepietiks, šim basketbola aspektam īpaša vērība tiks pievērst jaunajā LBS Treneru attīstības programmā, kas sāk darboties pieredzējušā trenera Agra Galvanovska vadībā. Situāciju var labot nevis saukļi vai vainīgo meklēšana, bet konsekvents darbs ikdienā, sākot no sporta skolām," izteicās Voins.

"Esmu pārliecināts, ka valstsvienība jāvada Latvijas trenerim, tomēr patlaban nebūtu pareizi ievilkt neizdzēšamas "sarkanās līnijas"," uzskata Voins.

LBS aprīļa laikā izvērtēs konstruktīvos priekšlikumus un iespējas, konceptuāli vienosies par valstsvienības vadības modeli un apzinās pretendentus uz galvenā trenera amatu.

"Ar galīgo lēmumu nevilcināsimies, sarunas ar konkrētiem speciālistiem var iekavēt tikai klubu sezonas beigas," noslēdza Voins.

Pašlaik 44 gadus vecais Vecvagars izlasi vadījis kopš 2017.gada.