Šodien Latvijas U20 sieviešu izlase sacentīsies ar Krievijas valstsvienību

Šodien plkst. 20:45 Liepājas Olimpiskajā centrā Latvijas U20 sieviešu basketbola valstsvienība B grupas otrajā spēlē sacentīsies ar četrkārtējo Eiropas čempioni Krieviju, kuras mērķis arī šajā čempionātā ir izcīnīt medaļas, atzina Krievijas izlases galvenais treneris Dmitrijs Donskovs. Otrajā B grupas spēlē Zviedrija plkst. 18:30 tiksies ar Ukrainu.

Krievija pēdējos astoņos Eiropas U20 čempionātos uzvarējusi četras reizes (2000, 2004, 2006, 2008), vienreiz finišējusi otrā (2002), bet pērn Gdiņā ierindojās ceturtajā vietā.

Krievijas sastāvā ir vienpadsmit basketbolistes ar FIBA U19 Pasaules čempionāta (Taizeme 2009) pieredzi. Zem groziem komandas līderes bija Logunova, Tarasova un Loginova, bet piespēļu dalīšanā dāsnākās bija Loginova, Kirjanova un Grigorjeva. Labi nokomplektēta iekšējā līnija, taču vienlaikus komandā pastāv Krievijai raksturīga saspēles vadītāja problēma. Pasaules čempionātā Krievija finišēja ar bilanci 5-4 (zaudējumi ASV, Spānijai, Argentīnai un Austrālijai), ierindojoties sestajā vietā.

Dmitrijs Donskovs, Krievijas U20 sieviešu izlases galvenais treneris: "Treniņnometni sākām divus mēnešus pirms Eiropas čempionāta, uzaicinājām 16 kandidātes. Aizvadījām atlases nometni Lietuvā. Sekoja divi turnīri Turcijā un Spānijā, kur uzvarējām piecās spēlēs, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Gatavošanās mērķis bija iespēlēt taktiskās shēmas un noteikt izlases spēlētāju divpadsmitnieku."

"Latvijā ieradāmies 13.jūlija rītā. Mūsu sastāvā ir vismaz desmit meitenes, kas pērn piedalījās U19 Pasaules čempionātā Taizemē. Viena meitene ir Olgas Šuņeikinas vadītajā U18 komandā. Daudz informācijas par pretiniekiem nav, mēģināsim to iegūt turnīra gaitā.

Tradicionāli stipras komandas ir Francija un Spānija. Klāt jāskaita laukuma saimniece Latvija, ceru, arī mūs. Stiprākas kļuvušas Turcijas un Nīderlandes komandas, par "tumšo zirdziņu" jāuzskata Ukraina. Iepriekš visu paredzēt sieviešu basketbolā nav iespējams, jo īpaši šajā vecumā. Mūsu mērķis ir izcīnīt medaļas," turpina Krievijas U20 sieviešu izlases galvenais treneris.

Svarīgākais