Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Ventspils" basketbolisti FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā tiksies ar Turcijas klubu

© BK Ventspils

Latvijas čempione "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa astotdaļfinālā tiksies ar Turcijas komandu Karšijakas "Pinar", noskaidrojies ceturtdien notikušajā izlozē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Ventspils" nekvalificējās FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīram, jo savā grupā palika sestajā vietā, tomēr tā ieguva iespēju sacensties pēc prestiža līmeni zemākā turnīra FIBA Eiropas kausa izslēgšanas sacensībās.

Ceturtdienas izlozē noskaidrojās, ka "Ventspilij" pretī stāsies "Pinar" komanda, kas savā FIBA Eiropas kausa otrā posma grupā sešās spēlēs guva trīs uzvaras un palika otrajā vietā aiz Vācijas kluba Vircburgas "S.Oliver Baskets".

Starp 12 FIBA Eiropas kausa komandām, kuras iekļuva turnīra izslēgšanas sacensībās, "Pinar" tika izlikta ar astoto numuru, kamēr vēl četras vienības pievienojās no FIBA Čempionu līgas. "Ventspils" komandai starp tām bija trešais numurs.

FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu maču summā. Spēles notiks 6.un 13.martā - ventspilniekiem pirmais mačs būs savā laukumā, bet atbildes cīņa notiks viesos.

Šī pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Itālijas klubu Sasāri "Banco di Sardegna" vai Leidenes "Zorg en Zekerheid" no Nīderlandes.

"Pinar" savā pastāvēšanas vēsturē divas reizes kļuvusi par Turcijas čempioni, šo sasniegumu paveicot 1987. un 2015.gadā, bet vēl 2013.gadā tā kļuva par tā brīža trešā spēcīgākā kontinenta klubu turnīra - FIBA Izaicinājuma kausa - vicečempioni.

Tikmēr Turcijas līgā "Pinar" pašlaik cīnās mainīgām sekmēm, jo 16 spēlēs guvusi septiņas uzvaras, kas kopvērtējumā ļauj atrasties devītajā vietā.

Zīmīgi, ka savulaik šajā klubā kā basketbolists spēlējis "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers. Ventspilnieki ar "Pinar" tikās 2014./15.gada sezonas ULEB Eiropas kausa izcīņas turnīrā, Latvijas klubam abos mačos piedzīvojot zaudējumu.

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā "Ventspils" ar 19 uzvarām 20 spēlēs ieņem pirmo vietu. Savukārt pirms tam FIBA Čempionu līgā tā 14 spēlēs tika pie sešām uzvarām, līdz pat pēdējām kārtām saglabājot cerības uz izslēgšanas turnīru.

Arī pērn "Ventspils" nepārvarēja FIBA Čempionu līgas grupu turnīru, bet starts FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā tai bija neveiksmīgs, jo divu maču summā negaidīti pārliecinoši nācās piekāpties Dānijas klubam Orhūsas "Bakken Bears".