Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kuruca komandas biedrs Rasels kļuvis par NBA nedēļas labāko spēlētāju

© AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca komandas biedrs Bruklinas "Nets" komandā D'Endželo Rasels kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences nedēļas labāko spēlētāju.

Šī ir pirmā reize, kad Rasels izpelnās šādu atzinību.

Pagājušajā nedēļā Rasels palīdzēja "Nets" komandai uzvarēt visās trijās spēlēs, bet pats basketbolists pa šo laiku vidēji mačā guva 28,0 punktus un veica 7,0 rezultatīvas piespēles.

Šīs nedēļas laikā aizsargs grozam uzbruka ar pieklājīgu precizitāti, jo viņš no spēles realizēja 53,2% metienu, bet no tālmetienu līnijas - 53,1%.

Rasels kļuvis par pirmo "Nets" basketbolistu kopš 2016.gada, kurš izpelnījies nedēļas labākā spēlētāja atzinību. Tieši viņa sniegums ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Bruklinas komanda pašlaik stabili atrodas Austrumu konferences pirmajā astoņniekā un reāli pretendē uz negaidītu dalību NBA izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Rietumu konferencē par nedēļas labāko spēlētāju kļuvis pagājušās sezonas MVP Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets", kurš trīs mačos pamanījās vidēji iemest iespaidīgus 54,3 punktus, izcīnīt 9,0 atlēkušās bumbas un veikt 4,7 rezultatīvas piespēles. Komanda tikmēr no šīm spēlēm uzvarēja divas.

Hārdens spiests uzņemties lielu lomu, jo "Rockets" komandai ir sastāva problēmas, turklāt eksperti paredz, ka līdz izslēgšanas turnīram viņš jau būs paguris kā jau gadījies iepriekš. Tiesa, Hjūstonas klubam vēl par vietu "play-off" ir jāpacīnās, jo pašlaik tas Rietumu konferencē ieņem piekto vietu.

Vismaz 30 punktus Hārdens iemetis jau 20 spēlēs pēc kārtas. Šosezon viņš vidēji mačā guvis 35,7 punktus, turklāt tikai pieci spēlētāji NBA vēsturē sezonu noslēguši ar caurmērā vismaz 35 punktiem spēlē. Kā pēdējais to 2006. gadā paveica Kobe Braients.