Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bukmeikeru prognozes: Kā veiksies Kambalam pēdējā spēlē

© Romāns Kokšarovs/F64

Rīt, 23. janvārī, Jūrmalas Pilsētas Kauguru vidusskolas sporta kompleksā, leģendārais, bijušais Latvijas izlases basketbolists, Kaspars Kambala aizvadīs savu pēdējo basketbola spēli, atvadoties no savas krāsainās basketbolista karjeras.

Kambala var lepoties ar iespaidīgu basketbolista rezumē. Savas karjeras laikā 198 centimetrus garais centra pozīcijas spēlētājs ne tikai piedalījies un izmēģinājis spēkus profesionālajā boksā, aizvadot divas profesionālās cīņas, bet pabijis tādos Eiropas basketbola klubu grandos, kā Stambulas “Efes Pilsen” un “Fenerbache”, Madrides “Real” un Kazaņas “Unics”. Noslēdzot savu karjeru 40 gadu vecumā, Kambalam joprojam pieder ULEB Eirolīgas rezultatīvākā spēlētāja rekords - vienā spēlē iemests 41 punkts.

Kulāros gan izskanējušas dažādas versijas par Kambalas “pēdējo spēli”. Viena no tām saistīta ar nesen notikušo incidentu “Jūrmala/ “Betsafe ” komandai viesos pie ar Igaunijas čempioniem “Kalev”/ “Cramo”. Spēles pirmajās minūtēs, “Jūrmala/ “Betsafe ” spēlētājs Uģis Pinete saņēma spēcīgu sitienu ar dūri pa seju no pretinieku komandas līdera, spēlētāja Šavona Luisa. Izprovocēts vai nē, šāda rīcība basketbola spēlē tiek vērtēta kā nepieņemama. “Jāatceras, ka basketbols ir kontakta sporta veids, taču atklāta fiziska spēka piemērošana, ar mērķi traumēt pretinieka komandas spēlētāju nav pieņemamam,” informē “Jūrmala/ “Betsafe ” komandas pārstāvji.

Pēc trīs spēļu diskvalifikācijas, Luisam, ar “Jūrmala/ “Betsafe ”, šī būs pirmā spēle. “Betsafe” bukmeikeri izteikuši pieņēmumu, ka iespējamība, ka “Kalev”/ “Cramo” galvenais treneris 23. janvāra spēlē uz laukuma laidīs Šavonu Luisu ir maza.

Savukārt kas attiecas uz paša Kaspara Kambalas piedalīšanos šajā spēlē, bukmeikeri šādu pavērsienu negaidīja, taču iniciatīvu piesaistīt vienu no Latvijas spēcīgākajiem basketbolistiem, vērtē atzinīgi, uzsverot, ka no treneru puses šī ir bijusi veiksmīga pretinieku iebiedēšanas taktika.

Bukmeikeru vērtējumā, iespēja, ka Kambalam, savā pēdējā spēlē būs liela loma uz laukuma un viņš aizvadīs vismaz 20 spēles minūtes ir maza - 44 %. Bukmeikeri izteikuši prognozes, ka gaidāmajā spēlē, viņam izdosies iemest virs 10 punktiem, novērtējot šo iespēju ar 44% varbūtību. Pats Kambala gan saka, ka ir pienācis laiks noslēgt nozīmīgu posmu viņa dzīvē un priecājas, ka “Jūrmala”/ “Betsafe” ļāvuši pievienoties komandai.