Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Valmiera Glass"/ViA basketbolisti izcīna dramatisku uzvaru apvienotā čempionāta mačā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" sestdien izcīnīja dramatisku uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta ietvaros.

"Valmiera Glass"/ViA savā laukumā ar rezultātu 77:75 (17:14, 24:25, 24:15, 12:21) pārspēja Pērnavas "Sadam" basketbolistus, izcīnot piekto uzvaru turnīrā. Zīmīgi, ka valmieriešiem pašlaik ir divas uzvaras pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā 23 punktus iemeta Jānis Kaufmanis, bet 17 punkti Edmundam Elksnim.

Vēl noslēdzošās ceturtdaļas sākumā "Valmiera Glass"/ViA komandai bija 12 punktu pārsvars (68:56), tomēr viesi no Pērnavas to pakāpeniski samazināja, cīņas izskaņai aizritot spraigā gultnē. Uzvaru mājiniekiem ar diviem precīziem soda metieniem deviņas sekundes pirms beigām nodrošināja tieši Kaufmanis.

"Valmiera Glass"/ViA iepriekšējā mačā pret Jēkabpils basketbolistiem pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju. Valmierieši kopš oktobra sākuma 14 spēlēs izcīnījuši tikai trīs uzvaras - divas pār "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" vienību un tagad pār "Sadam". Zīmīgi, ka šī neveiksmju josla sākās tieši pret Pērnavas komandu.

Turpretī Pērnavas komanda pirms sestdienas mača bija lieliskā formā, jo uzvarēja trīs no pēdējām četrām cīņām, vienīgo neveiksmi ciešot pret "VEF Rīga" vienību.

Tikmēr Latvijas čempione "Ventspils" sestdien tika pie drošas uzvaras, jo savā laukumā ar rezultātu 77:56 (20:13, 22:21, 16:12, 19:10) uzvarēja "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu.

Kurzemes vienības sastāvā 12 punktus iemeta Ronalds Zaķis, kamēr desmit punktus pievienoja Entonijs Bīns.

Ventspilnieki pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar astoņu punktu pārsvaru (42:34), bet otrajā puslaikā viņi pretiniekiem kopumā ļāva gūt tikai 22 punktus, pašiem nodrošinot pārliecinošu uzvaru.

"Ventspils" komanda apvienotā čempionāta sezonu sāka ar zaudējumu pret Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet pēc tam sekojušas 16 uzvaras pēc kārtas, pa ceļam divreiz uzvarot savu sīvāko konkurenti "VEF Rīga". Kurzemnieki ar 16 uzvarām 17 mačos ir turnīra līderi.

Tikmēr robežpilsētu Valgas un Valkas komanda pēdējās piecās spēlēs cietusi četrus zaudējumus, vienīgo panākumu gūstot pār turnīra pastarīti no Jēkabpils.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā duelī drošu uzvaru ar 82:65 svinēja "Ventspils".

Vēl sestdien divu Igaunijas komandu duelī vicečempione "Tartu Universitāte" viesos ar 94:86 (23:20, 27:19, 23:25, 21:22) pieveica Tallinas "TalTech".

Vēl sestdien "Betsafe"/"Jūrmala" plkst.20 Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē tiksies ar "Ogri". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV" un portāls "Delfi.lv".

Jūrmalnieki iepriekšējā mačā pārtrauca četru zaudējumu sēriju, pagarinājumā gūstot virsroku 101:96 pār "Liepāju". Turpretī Ogres komanda aizvada veiksmīgu sezonu, jo kopš oktobra beigām cietus tikai vienu neveiksmi, pagarinājumā piekāpjoties "VEF Rīga" basketbolistiem. Ogrēnieši ir stabilā ceturtajā vietā.

Pirmajā aplī Ogres komanda svinēja uzvaru ar rezultātu 104:83.

Abas vienības pērn cīnījās par Latvijas čempionāta bronzu, sērijā ar 3-0 uzvarot jūrmalniekiem.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 16 uzvarām 17 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 14 uzvarām 16 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 13 uzvarām 15 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 11 panākumiem 15 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar deviņiem panākumiem 16 mačos seko Tallinas "TalTech" un Tallinas "Kalev"/TLU, kamēr septītā ar septiņiem panākumiem 14 spēlēs tagad ir "Tartu Universitāte", bet tai ar astoņām uzvarām seko "Betsafe"/"Jūrmala" un Pērnavas "Sadam", kas aizvadījušas attiecīgi 17 un 18 cīņas.

Tikmēr pirmo desmitnieku ar sešām uzvarām 15 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas", bet tai ar piecām uzvarām 16 cīņās seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kamēr 12.pozīciju ar četrām uzvarām 14 spēlēs ieņem "Latvijas Universitāte". Četri panākumi 15 mačos ir "Liepājai", pie trim panākumiem 15 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 15 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".