Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Dāvis Bertāns ar produktīvu sniegumu sekmē "Spurs" piekto uzvaru pēc kārtas

© Reuters/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ar produktīvu sniegumu pirmdien palīdzēja Sanantonio "Spurs" komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 119:107 (25:31, 34:20, 25:22, 35:34) pieveikt Detroitas "Pistons", kas vienībai bija piektā uzvara pēc kārtas.

"Spurs" uzvarējusi 13 no pēdējām 16 spēlēm, kas ļāvis iegūt stabilu vietu Rietumu konferences pirmajā astoņniekā.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, jo realizēja vienīgo divpunktnieku un vienu no četriem trejačiem. Tāpat latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, kas ir viņa karjeras rekords.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Demars Derouzans, kura rēķinā arī deviņas rezultatīvas piespēles, bet 25 punkti Lamarkusam Oldridžam.

Savukārt "Pistons" rindās 34 punkti Bleikam Grifinam, pret ko regulāri aizsardzībā bija jāspēlē arī Bertānam, kamēr 19 punktus un 14 atlēkušās bumbas pievienoja Andrē Dramonds.

"Pistons" šo maču gan sāka ļoti veiksmīgi, jo pirmajās minūtēs spēja izvirzīties vadībā ar 21:9, tomēr pēc tam viesi no Sanantonio atguvās un pamazām pārņēma iniciatīvu savās rokās. "Spurs" pirmo reizi vadībā nonāca otrās ceturtdaļas ievadā un vairs neļāva Detroitas komandas basketbolistiem sevi panākt.

"Spurs" ar 24 uzvarām 41 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr "Pistons" ar 17 panākumiem 38 mačos ir devītā Austrumos.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Memfisas "Grizzlies".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien atkārtoja savu NBA rezultativitātes rekordu un guva 24 punktus, taču viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" izbraukumā ar rezultātu 95:116 (22:34, 23:22, 29:30, 21:30) piekāpās spēcīgajai Bostonas "Celtics", kas licis pārtraukt trīs uzvaru sēriju.