Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Strēlnieks kļūst par visu laiku rezultatīvāko latvieti Eirolīgā

© scanpix.ee

Šovakar ULEB Eirolīgā rets notikums – vienā vakarā spēles aizvadīja visu sešu latviešu pārstāvētās komandas, bet galvenā no tām tika aizvadīta netālajā Kauņā, kur viesojās Pireju “Olympiacos” ar Jānis Strēlnieks un Jānis Timmu sastāvā. Paralēli notika vēl divas spēles ar Žaņa Peinera un Rolanda Šmita līdzdalību, bet vēlā vakarā viens pret otru spēlēja Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks.

Žalgiris” - “Olympiacos” 83:75

Pireju komandas starta piecinieks ir nedaudz negaidīts. Ne tāpēc, ka tajā bija iekļauts Strēlnieks, bet gan tamdēļ, ka nebija Spanuļa. Tomēr mača ievadā galvenajā lomā bija Printezis, kurš piecu minūšu laikā realizēja četrus (!!!) tālmetienus un divus no tiem pēc Strālnieka piespēlēm… Timma laukumā tika jau sestajā minūtē un ātri nopelnīja divas piezīmes, taču pirmais metiens pa grozu (trejacis) bija precīzs. Tas bija viens no septiņiem pirmajā ceturtdaļā “Olympiacos” realizētajiem tālmetieniem (no 9).

Zīmīgi, ka tieši ar precīzu tālmetienu “Olympiacos” pabeidza pirmo puslaiku un to izdarīja šīs spēles gaviļnieks Strēlnieks (komandai 10 precīzais trīspunktnieks), par kādu viņš kļuva pāris minūtes iepriekš. Proti, realizējis divus soda metienus, Strēlnieks kļuva par visu laiku rezultatīvāko latvieti Eirolīgā. Līdz šai spēlei šajā godā ar 886 punktiem bija Kaspars Kambala, bet Jāņa otrais iemestais soda metiens viņam bija 887. punkts karjerā…

Pirmajā puslaikā Timmam bija vien 3:30 minūtes, bet trešajā ceturtdaļā jau turpat piecas, kuru laikā tika realizēts vēl viens tālmetiens izvirzot “Olympiacos” vadībā ar 53:50, bija arī viens klusas trejacis, bet Strālnieks trešajā cēlienā izcēlās ar to, ka pēdējā uzbrukumā pretinieku zonā pazaudēja bumbu ļaujot mājiniekiem aizskriet ātrajā uzbrukumā un līdz ar ceturtdaļas beigām pirmo reizi izvirzīties vadībā (60:59).

Jānim Strēlniekam 23:29 minūtes, 5 punkti (1p metieni - 2/2, 3p metieni - 1/1), viena atlēkusī bumba, 3 rezultatīvas piespēles, 1 kļūda, 1 pārķerta piespēle, +10 lietderība.

Jānim Timmam 14:08 minūtes, 9 punkti (3p metieni - ¾), 4 atlēkušās bumbas, 1 pārķerta piespēle, 3 kļūdas, 3 piezīmes, +8 lietderība.

Budučnost” - “Barcelona” 67:64.

Šmits bija pieteikts spēlei, taču laukumā neizgāja.

Darussafaka” - “Maccabi” 71:73

Izlaidis pagājušās nedēļas spēli, “Darussafaka” sastāvā atgriezies Žanis Peiners. Stambulas komanda praktiski visu spēles laiku atradās vadībā, taču pēdējo trīs minūšu laikā “Maccabi” nokārtoja sev uzvaru. Pēdējās ceturtdaļas rezultāts 22:9 “Maccabi” labā...

Žanis Peiners spēlēja 14:27 minūtes, guva 5 punktus (1p metieni - 3/3, 2p metieni - ½, 3p metieni - 0/1), 1 rezultatīva piespēle un 3 aizsardzības piezīmes.