Porziņģis nav aizmirsts

© SCANPIX

NBA klubu ģenerālmenedžeri ik gadu atbild uz aptaujas jautājumiem par dažādām līgā aktuālām tēmām un izsaka savas prognozes par gaidāmo sezonu. Šā gada aptaujā par galveno favorīti atkal nosaukta Goldensteitas Warriors, bet uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu galvenais kandidāts ir Losandželosas Lakers uzbrucējs Lebrons Džeimss. Aptaujā nav aizmirsts arī jau ilgāku laiku nespēlējošais Kristaps Porziņģis.

Šāda aptauja tiek veikta jau 17. gadu pēc kārtas, bet jau trešo gadu pēc kārtas par galveno favorīti tiek nosaukta Warriors vienība, kas saņēmusi 87% balsu. Tas gan ir par sešiem procentiem mazāk nekā pirms gada. Kā nākamās reālākās kandidātes uz titulu atzītas divas - Bostonas Celtics un Hjūstonas Rockets, abām tiekot pa 7% balsu.

30% aptaujas dalībnieku uzskata, ka par sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tiks atzīts Lakers jaunieguvums Lebrons Džeimss, bet par trim procentiem mazāk ticis Warriors superzvaigznei Kevinam Durentam.

90% ģenerālmenedžeru paredz, ka Austrumu konferencē uzvaru svinēs Bostona, bet atlikušie desmit procenti liek uz Toronto Raptors. Filadelfijas 76ers kopējā ieskaitē atvēlēta trešā vieta, bet par ceturto cīnīsies Milvoki Bucks un Indianas Pacers. Rietumos līdzīga situācija - Warriors uzvaru prognozē 90% aptaujāto, kamēr uz Rockets liek 10%. Dāvja Bertāna pārstāvētā Spurs saņēmusi 2% balsu un dala 6./7. vietu ar Trail Blazers.

30% aptaujas dalībnieku uzskata, ka par sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tiks atzīts Lakers jaunieguvums Lebrons Džeimss, bet par trim procentiem mazāk ticis Warriors superzvaigznei Kevinam Durentam. Pelicans spēka uzbrucēja Entonija Deivisa cerības tiek vērtētas ar 17%, bet pagājušās sezonas MVP Džeimss Hārdens saņēmis 10% balsu.

Ja NBA pirmgadnieki neizrādīja cieņu Eiropas dārgakmenim Lukam Dončičam savā aptaujā, tad ģenerālmenedžeri gan - Dončičs saņēmis pārliecinoši lielāko balsu skaitu (43%) jautājumā par to, kurš būs labākais līgas debitants. Tiesa, jautājumā par to, kurš būs labākais spēlētājs no šogad draftētajiem, Dončičam trešais rezultāts (17%), bet pirmo vietu dala Suns centrs Deandrē Eitons un Grizzlies centrs Džerens Džeksons (abiem pa 27% balsu).

Par pārliecinoši labāko spēlētāju, kurš nav ziemeļamerikānis, nosaukts Jannis Adetokunbo - 73% balsu. Otrais labākais ģenerālmenedžeru vērtējumā ir Latvijas valstsvienības un Ņujorkas Knicks spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis, kurš saņēmis 10% balsu. Trešo vietu dala Dončičs un Nikolā Jokičs (Nuggets), kuriem pa 7% balsu katram. Adetokunbo par labāko tika atzīts arī pirms gada, kad saņēma 69% balsu.

Svarīgākais