Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas 3x3 basketbola izlase EČ sola cīnīties par uzvaru

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Latvijas 3x3 basketbola valsts vienība ceturtdien no rīta dosies uz Bukaresti, kur cīnīsies par uzvaru Eiropas čempionāta 3x3 basketbolā. Pērn Rīgas 3x3 basketbolisti Eiropas čempionāta izcīnīja 1.vietu, un uz doto brīdi ievietojas 3. vietā pasaules un Eiropas rangā.

Komanda vienmēr brauc ar mērķi cīnīties par uzvaru, nevis vienkārši piedalīties.

Latvijas izlasei cīņa sāksies piektdienas pēcpusdienā ar spēli pret Ungārijas valstsvienību, tālāk sekos spēle ar Rumānijas izlasi. Latviju pārstāvēs „Ghetto Basket” 3x3 basketbolisti: Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis. Kopā ar sportistiem uz Bukaresti dosies viņu treneris Raimonds Feldmanis un Latvijas basketbola savienības fizioterapeits Oskars Feldmanis.

"Komanda vienmēr brauc ar mērķi cīnīties par uzvaru, nevis vienkārši piedalīties un pārstāvēt. Pērnā gada uzvara nedod tiesības piedalīties čempionātā automātiski, nepieciešams kvalificēties, ko Latvijas izlase veiksmīgi paveica," uzsver Ghetto Basket menedžeris Jānis Āre.

Eiropas čempionāts 3x3 basketbolā norisināsies no 2018.gada 14. līdz 16. septembrim Bukarestē (Rumānija). Kopumā čempionātam kvalificējas 12 komandas.