Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģa pārstāvētais "Knicks" – septītā vērtīgākā komanda pasaulē

© scanpix.ee

Izdevums “Forbes” arī šogad noteicis vērtīgākās sporta komandas pasaulē un jau trešo gadu pēc kārtas šajā godā tikusi NFL komanda Dalasas “Cowboys”. Tāpat vērtīgāko desmit komandu vidū atrodama Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas “Knicks”.

Vērtīgākās komandas “cena” salīdzinot ar pagājušo gadu ir pieaugusi par 600 miljoniem dolāru un tā vērtība ir sasniegusi 4,8 miljardus. Uz nosacītā goda pjedestāla atlikušajiem diviem pakāpieniem atrodas Latvijā daudz zināmākas futbola komandas - otrajā vietā “Manchester United” , bet trešajā - Madrides “Real”. Angļu klubs, salīdzinot ar pagājušo gadu, pakāpies par vienu vietu augstāk un tā vērtība ir sasniegusi 4,123 miljardus. Savukārt “Real” tirgus vērtība ir sasniegusi 4,088 miljardus dolāru.

Vērtīgāko komandu pirmajā desmitniekā vēl ir iekļuvušas: “Barcelona” (4,065 miljardi), Ņujorkas “Yankees” (beisbols, 4 miljardi), “New England Patriots” (NFL, 3,7 miljardi), Ņujorkas “Knicks” (NBA, 3,6 miljardi), Losandželosas “Lakers” (NBA, 3,3 miljardi), Ņujorkas “Giants” (NFL, 3,3 miljardi), Goldensteitas “Warriors” (NBA, 3,1 miljardi) un Vašingtonas “Redskins” (NFL, 3,1 miljardi).