Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Izlasēm atsaka seši "Olympiacos" spēlētāji, ieskaitot Strēlnieku

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijas basketbola izlasei nevarēs palīdzēt arī saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš pārstāv ULEB Eirolīgā spēlējošo Pirejas "Olympiacos".

"Kopš bērnības dienām vienmēr esam atsaukušies izlases aicinājumam, vairākas nedēļas pavadot prom no ģimenes, nepievēršot uzmanību mazām problēmām un ignorējot risku iedzīvoties savainojumā. Patiesībā esam iedzīvojušies vairākās traumās, bet pat tas netraucēja doties laukumā, kad tas tika prasīts," paziņojumā vēstīja seši Pirejas "Olympiacos" basketbolisti, ieskaitot Latvijas izlases saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku.

Izlasē nespēlēs arī serbu centrs Nikola Milutinovs un četri grieķi - uzbrucēji Georgs Printezis, Jannis Papapetrou un Kostass Papanikolau, kā arī centrs Vangelis Mancaris. "To darījām, jo mīlam un respektējam savu valsti, kuras labā esam gatavi darīt visu, tāpēc nekad neesam sūdzējušies. Tomēr jaunā kalendāra dēļ esam nonākuši nepatīkamā pozīcijā, kad jāpaziņo par nepiedalīšanos 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijā."

"Jāsaprot, ka pamest komandu pirms svarīgām spēlēm Eirolīgā būtu neiespējami un neprofesionāli. Turklāt lielākā daļa no mums izlaidusi sagatavošanās posmu pirms sezonas, jo piedalījāmies Eiropas čempionātā. Ceram, ka tuvākajā laikā situācija atgriezīsies normālās sliedēs, un tad varēsim palīdzēt savām izlasēm."

2017. gada Eiropas čempionātā Strēlnieks bija viens no Latvijas izlases līderiem. Laukumā vidēji pavadot 28 minūtes, viņš iemeta 7,4 punktus, atdeva 6,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas. Grupas mačā pret Beļģijas valstsvienību Strēlnieks izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, un tas kļuva par jaunu Latvijas rekordu.

Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar Turcijas, Ukrainas un Zviedrijas izlasēm. Pirmā spēle paredzēta 23. novembrī izbraukumā pie turkiem, bet trīs dienas vēlāk pirmais mačs savā laukumā, kad Rīgā viesosies skandināvi.