Bukmeikeri prognozē, kā veiksies Bertānam un viņa komandai NBA izslēgšanas spēlēs

© scanpix

15. aprīļa vakarā, pēc Latvijas laika, sāksies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles, kurās pēc krietna pārtraukuma atkal piedalīsies latviešu basketbolists. "Triobet" bukmeikeri uzskata, ka Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ir viena no galvenajām titula pretendentēm.

Dāvis Bertāns "Spurs" sastāvā savā debijas sezonā NBA lielākoties bijis rezervista lomā. Neskatoties uz to, ka viņš ir rezervista pozīcijā, Bertāns tomēr ir varenākajā līgas komandā. Viņš regulāro sezonu pabeidza ar vidēji 4.5 gūtiem punktiem un 1.5 atlēkušām bumbām vienā spēlē, kopumā piedaloties 67 spēlēs. Bertāna spēles laiks nebija liels, un paredzams, ka izslēgšanas spēļu laikā "Spurs" maksimāli izmantos savus vadošos spēlētājus. Arīdzan Bertāns sezonas gaitā pierādījis, ka savus uzdevumus, paplašināt komandas uzbrukuma arsenālu ar tālmetienu un izturēt aizsardzībā, spējis izpildīt godam.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Bertāns un "Spurs" tiksies ar Memfisas "Grizzlies", sīkstu un nepiekāpīgu komandu ar Marku Gazolu priekšgalā. Regulārajā sezonā "Spurs" aizvadīja četras spēles ar Memfisu, divreiz uzvarot un divreiz zaudējot. Arī pagājušajā sezonā abas komandas tikās "play-off" pirmajā kārtā, un toreiz "Spurs" pārliecinoši apliecināja savu pārākumu, uzvarot sērijā 4-0.

Arī šosezon "Spurs" uzvara pirmajā kārtā ir visai ticams notikums, norāda sporta totalizatora pārstāvji. "Spurs" arī pēc leģendārā Tima Dankana karjeras beigām apliecinājusi sevi kā augstākā līmeņa komandu, turklāt ar treneri Gregu Popoviču priekšgalā to nekad nedrīkst nenovērtēt. Koeficients uz to, ka "Spurs" iegūs NBA čempiontitulu ir 8,00, un tikai divām citām komandām tas ir zemāks. Bukmeikeri norāda, ka komandai Goldensteitas "Warriors" koeficients ir 1,65, savukārt Klīvlendas "Cavaliers" 4,25.

Bukmeikeri ir piesardzīgi attiecībā uz Bertāna dalību "play-off" pirmajā kārtā. Paredzams, ka šajā turnīra fāzē iespaidīgas sagrāves, kad uzvarētājs zināms jau pēdējās ceturtdaļas sākumā, būs krietni retāk, taču Bertāns bieži tika laukumā tieši šādos mirkļos. Iespējai, kad Bertāns kādā no pirmās kārtas mačiem, kas spēles laikā var būt no četriem līdz septiņiem, laukumā pavadīs vismaz 15 minūtes, novērtēta ar koeficientu 3,00. Ar tieši tādu pašu koeficientu novērtēta arī Bertāna piedalīšanās visās pirmās kārtas sērijas spēlēs.

Reizēs, kad Bertāns iziet laukumā, viņš nevairās no tālmetienu izpildīšanas. Šosezon viņš 67 spēlēs paspēja trāpīt 69 tālmetienus, neskatoties uz savu salīdzinoši pieticīgo spēles laiku. Vai pirmajā "play-off" kārtā latviešu uzbrucējs sametīs vismaz septiņus tālmetienus? Šādu iespēju bukmeikeri raksturo ar koeficientu 4,00.

Ja "Spurs" pirmajā kārtā pārspēs Memfisu, turpinājumā gaidīs Hjūstonas "Rockets" un Oklahomsitijas "Thunder" dueļa uzvarētājs.