"VEF Rīga" komentē informāciju par izstāšanos no VTB līgas

© F64

VTB Vienotās basketbola līgas prezidents Sergejs Kuščenko Krievijas medijam "Izvestija" apstiprinājis, ka Latvijas komanda "VEF Rīga" varētu pēc šīs sezonas izstāties no līgas un šobrīd notiek diskusija ar kluba vadību par šo jautājumu. Tiesa, kluba pārstāvji mikroblogošanas vietnē twitter izskanējušo informāciju nosaukuši par izdomājumu .

"VEF Rīga" mikroblogošanas vietnē twitter raksts: "Reaģējot uz Krievijas medijos izskanējušo informāciju, ka VEF varētu nespēlēt Vienotajā līgā, klubs to noraida kā nepamatotu izdomājumu. Saruna klubam ar Vienotās līgas vadību nav bijusi. Līgas prezidents svētdien būs uz CSKA spēli, prasīsim skaidrojumu. "VEF Rīga" nav finansiālu problēmu. Šo publikāciju vērtējam kā intrigu ar mēķi graut līgas reputāciju un palielināt Krievijas klubu pārstāvniecību."

Portāls sportacentrs.com jau vēstīja, ka Krievijas laikraksts "Izvestija", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka "VEF Rīga" ir nopietnas finansiālas problēmas un, sākot no nākamās sezonas, kluba vadība vēlētos koncentrēties dalībai Latvijas Basketbola līgā. LBL spēles tomēr saistītas ar krietni mazākiem izdevumiem organizēšanas un tālo izbraukumu ziņā.

"Esam informēti par VEF problēmām," izteicās Sergejs Kuščenko, reizē apstiprinot informāciju, ka Rīgas klubs apsver iespēju izstāties no līgas. "Viņi vērsās pie mums, lūdzu palīdzību. Šobrīd veicam pārrunas ar viņiem. Ja būs iespēja palīdzēt, mēs to darīsim. Runa šoreiz nav par sportiskajiem apstākļiem, tas drīzāk ir kluba biznesa lēmums."

"VEF Rīga" VTB līgā piedalās kopš 2009./10. gada sezonas. Labākais panākums tika sasniegts 2013. gadā, regulāro sezonu noslēdzot ceturtajā vietā savā grupā, bet pēc tam iekļūstot ceturtdaļfinālā. Šosezon VEF pagaidām ir sestajā vietā un tēmē uz izslēgšanas spēlēm, taču līgā vairs piedalās tikai 13 komandas. Pieminētajā 2012./13. gada sezonā piedalījās veselas 20 komandas no deviņām valstīm.