Vācijas peldētāju trio saslimst pēc olimpiskajām sacīkstēm Sēnā

© Latvijas Olimpiskā komiteja

Trīs vācu peldētājas ir saslimušas pēc starta atklātā ūdenī Parīzes olimpiskajās spēlēs, lai gan uzreiz nebija skaidrs, vai pie viņu slimības vainojama ilgstoši piesārņotā Sēnas upe, raksta "CBC News”.

Vācijas Olimpiskās sporta federācijas sestdien izplatītajā paziņojumā netika nosauktas konkrētas peldētājas, tomēr Leonija Beka sociālajos tīklos atklāja savu stāvokli.

Beka, kura desmit kilometru distancē ieņēma devīto vietu, vietnē "Instagram” ievietoja attēlu, kurā viņa tur īkšķi uz augšu, bet vienlaikus izskatās slima.

Vakar deviņas reizes vēmu + [bija] caureja," viņa rakstīja un sarkastiski piebilda: "Ūdens kvalitāte Sēnā ir apstiprināta."

Vācijas federācija savā paziņojumā norādīja, ka saslimušas trīs sportistes.

"Divas Vācijas peldētājas atklātos ūdeņos [piektdien] tika ārstētas saistībā ar sliktu dūšu, vemšanu un caureju. Kopš šī rīta viņas jūtas daudz labāk," teikts paziņojumā. "Vācijas izlases ārsti pašlaik aprūpē vēl vienu peldētāju ar līdzīgiem simptomiem."

Bažas par ilgstoši piesārņoto Sēnu izvirzījās priekšplānā pēc tam, kad Parīzes organizatori paziņoja par plāniem rīkot sacensības atklātos ūdeņus ikoniskajā upē, kas plūst pilsētas sirdī.

Neskatoties uz apjomīgo, dārgo tīrīšanas projektu, daži rādījumi liecināja par nepieņemamu slimību izraisošo baktēriju līmeni, kas radīja izmaiņas triatlona grafikā un atcēla vienu no divām atklātā ūdens treniņu sesijām, kas bija paredzētas pirms vīriešu un sieviešu desmit kilometru sacīkstēm.

Vairāki sportisti pēc triatlona saslima, taču nebija skaidrs, vai kādu no šiem stāvokļiem izraisījusi peldēšana Sēnā.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais