Vakcinēties vai ne - tāds ir jautājums

© EPA/Scanpix/LETA

Savs viedoklis par vakcīnām pret Covid-19 ir teju visiem. Kamēr daļa skaļi kliedz, ka vienīgā iespēja uz normālu dzīvi nākotnē ir vakcīna, vēl daļa ne mazāk skaļi bļauj, ka vakcīna visus nogalinās. Protams, katram no mums ir tiesības uz savu viedokli, taču varbūt nevajag tik skaļi bļaut?

Jā, mums visiem ir tiesības būt par vai pret vakcināciju.

Piemēram, nesen vēstījām, ka dziedātājs Lauris Reiniks paudis atbalstošu viedokli par Covid-19 vakcīnām, atklājot, ka pieteicies rindā uz vakcināciju.

Tāpat vēstījām, ka multimākslinieks Horens Stalbe norādījis, ka ir pret vakcināciju un pats poti pret Covid-19 netaisīšot.

Lai gan viedokļi ir pretēji (viens "par", otrs "pret"), mani piesaistīja forma, kādā tie tika pausti, proti, abas minētās personas pauda savu nostāju, nemēģinot pārliecināt vēl pusi Latvijas iedzīvotāju, ka viņiem jādomā un jādara tāpat.

Tāpēc laikam vēlos vērsties pie visiem lielajiem bļaustītājiem - esiet mazliet klusāki. Uzsvēršu vēlreiz, ka mums visiem ir tiesības būt par vai pret vakcināciju, taču nesaprotu, kāpēc daudziem ir vēlme par visām varītēm skaļi bļaut, lai pārliecinātu citus, ka tikai viņu viedoklis ir vispareizākais. Turklāt, izmantojot tik asus argumentus, kā - vakcīna nogalinās vai vakcīna ir vienīgais ceļš uz dzīvi turpmāk. Nevēlos piekrist ne vienam, ne otram argumentam, nevis tāpēc, ka viens ir pareizs, bet otrs nepareizs. Bet tāpēc, ka man un jebkuram citam cilvēkam ir tiesības pašam noformulēt savu viedokli par Covid-19 vakcīnu.

Tāpēc nekaitināsim cits citu ar saviem pārlieku skaļajiem viedokļiem (laikā, kad jau tā emocionālā spriedze sit augstu vilni), ļausim citiem domāt pašiem, ļausim vakcinēties un nevakcinēties.

Svarīgākais