Labākie draugi uzņem selfiju pāris stundas pirms slepkavības

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Kāds jaunietis Anglijā, Ņūkāstlā, ar virtuves nazi līdz nāvei sadūris savu labāko draugu, vēsta "The Mirror".

21 gadu vecais jaunietis Daniels Smits ticis apsūdzēts par Džonatana Karra slepkavību. Daniels draugu sadūris krūtīs un aizbēdzis no notikuma vietas, ļaujot Džonatanam nomirt uz savas guļamistabas grīdas.

Tiesas zvērinātajiem tas prasīja divas stundas, lai Danielu atzītu par vainīgu, jo iepriekš jaunietis apliecinājis, ka pašaizsargājies. Daniels tika notiesāts par uzbrukumu Džonatana mājās alkoholisko un narkotisko vielu iespaidā.

Pēc tam, kad mirušā jaunieša tuvinieki bija panākuši, ka slepkava saņem taisnīgu sodu, Džonatana ģimene izsludināja paziņojumu, izrādot cieņu populārajam jaunajam vīrietim, kuram bijusi "zelta sirds".

Tuvinieki norādījuši, ka dēls bijis populārs un draugu vidū iemīļots, cienīts. Viņš arīdzan bijis ļoti labsirdīgs un saviem draugiem palīdzējis, kā vien spējis. "Tas ir tāds zaudējums, mums viņa pietrūkst katru dienu, viņa smaida un viņa smieklu, tas ir tāds tukšums mūsu dzīvēs, apzinoties, ka mēs viņu vairs neredzēsim. Viņam bija 21 gads un visa dzīve bija vēl tikai priekšā," pauduši ģimenes locekļi.

Zināms, ka slepkavības dienā 31. jūlija vakarā Džonatans kopā ar Danielu un viņa brālēnu Stīvenu Morisonu bija lietojuši alkoholu un narkotikas Džonatana mājā. Pēcāk abu jauniešu starpā uzvirmojušas nesaskaņas un Daniels paķēris virtuves nazi un iedūris draugam krūtīs. Pēc tam viņš devies uz savu mājokli un nākamajā dienā savai mātei pastāstījis, ka viņš domā, ka varētu būt sadūris Džonatanu.

Daniela māte, nespējot sazvanīt Džonatanu, aizveda dēlu uz policijas iecirkni, kur jaunietis policistiem skaidroja, ka tikai vēlējies zināt, vai viņa draugam nekas nekaiš.

Detektīvs, kas izmeklē šo lietu, skaidrojis, ka šī "priekš visiem iesaistītajiem ir traģēdija".