Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Skandalozi

Apgalvo, ka Skripaļus saindējis izbijis čekists - rīdzinieks Savickis

© Supplied

Parādījusies jauna informācija par iespējamajiem vaininiekiem uzbrukumā Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

The Daily Telegraph ziņo, ka eksperti ir pārliecināti - Skripaļus saindējušie uzbrucēji jau atrodoties Krievijā un pastāv liela iespējamība, ka viņus apcietināt vairs nekad iespēju nebūs.

Britu presē arī parādījusies pirmā informācija, kas šie seši indētāji varētu būt. Zimīgi, ka vienam no viņiem tieša saistība ar Latviju.

Šis ar Latviju saistītais indētājs esot FSB aģents ''Gordons'', kurš bijis zināms arī ar vārdu Mihails Savickis un Padomju Latvijā strādājis VDK.

Par Savicki informāciju atklājis bijušais VDK majors Latvijā, Boriss Karpičkovs, kurš, gluži kā Skripaļs, savulaik no Krievijas pārbēdzis uz Lielbritāniju.

Kādreizējais Latvijas ''čekists'' neslēpj, ka viņa bijušais padotais Savickis ir ''gudrs un ambiciozs, kā arī nežēlīgs'' cilvēks. Rīgā viņš esot apguvis cīņas mākslas, kā arī ieguvis jurista diplomu.

Šobrīd šim cilvēkam parasti jāpiedalās ''īpašās operācijās'', kurās viņš strādā aizsegā, jo viņam esot īpašs talants ''iegūt cilvēku uzticību''.