Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Prognozē, ka 50 gadu laikā Latvija kļūs neapdzīvota; pat izzudīs pilsētas

© F64

Krievijas biznesa laikraksts ''Vzgļad'' veikuši Latvijas panākumu 15 gados, kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, analīzi. Rezultāti, viņuprāt, neesot iepriecinoši.

Analīze būtībā balstās uz Latvijas demogrāfijas problēmām. Interesanti, ka laikraksts norāda, ka ''nav zināms'' cik Latvijā ir iedzīvotāju.

Proti, Krievijas izdevums apgalvo, ka te tiek manipulēts ar iedzīvotāju skaitu, pieskaitot ārzemēs dzīvojošos, kas Latvijā pavadot ''tikai dažus mēnešus''.

Protams, pēc analīzes tiek arī veiktas prognozes par Latvijas demogrāfiju nākotnē. Pēc 2043.gada, lielākā valsts teritorijas daļa būšot burtiski neapdzīvota.

Bet jau ap 2051.gadu izzudīs tādas pilsētas kā Daugavpils un Rēzekne, kam ap 2062.gadu sekos arī Liepāja, kā arī šajā laika posmā, protams, izzudīs arī vismaz 11 mazākas pilsētas. Visbeidzot, vēl pēc 10 gadiem eksistēt pārstās arī Valmiera un Jēkabpils.

2065.gadā kopējā Latvijas apdzīvotība būs mazinājusies uz pusi - cilvēki būs sastopami tikai Rīgas apkaimē, kā arī Zemgales vidienē un pie Rīgas jūras līča krastiem.