Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Skandalozi

Ģimenei, kurai apbedīšanai atdeva svešu cilvēku, piedāvāja "pa kluso" samainīt pret īsto

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Nesen kāda ģimene Jūrmalā piedzīvojusi ļoti sāpīgu un šokējošu notikumu - viņi zemes klēpī guldīja pavisam svešu cilvēku, lai gan domāja, ka tas ir viņu tuvinieks - tēvs, ziņo "Latvijas Radio" Ziņu dienests.

Šī stāsta pirmsākumi meklējami marta beigās - Alla no policistiem uzzināja, ka viņas tēvs - 65 gadus vecs vīrietis ar pārsistu galvu atrasts uz ielas. Kungs bijis miris.

Lai noskaidrotu nāves cēloni, mirušais nogādāts Rīgā, Tiesu medicīnas ekspertīzes centrā. Tur mirušais pavadīja astoņas dienas. Tad ģimene rīkoja bēres.

Dažas stundas pēc bērēm Alla uzzināja, ka apglabāts pavisam svešs cilvēks.

Šo ziņu Alla saņēma no bēru rīkotājiem, uzņēmuma „Sēru nams”. Viņus par kļūdu informēja ekspertīžu centrs. Tur notikušajā sākumā vainota ģimene. Proti, kā ģimene nav atpazinusi, ka apglabā svešu vīrieti.

Alla skaidro, ka tēva negaidītā nāve nācis kā zibens spēriens. "Es uz kājām skatījos, uz rokām. Man uz seju vispār bija bail skatīties. Es negribēju noģībt, jo man tā sāpīgi bija un vēl apskatīt, ka viņš tur guļ," skaidro Alla.

Kad mācītājs lasījis lūgšanu, sieviete uzmetusi acis tēva sejai. Tā šķitusi svešāda, bet to meita norakstīja uz tēva gūto galvas traumu un stresu.

Arī citi bērinieki sacījuši, ka vīrietis ir izmainījies, bet nevienam pat prātā neienācis, ka zārkā guļ svešinieks.

Taču tālākie notikumi bijuši vēl šokējošāki. Esot kāds piezvanījis un piedāvājis "pa kluso" samainīt pret īsto.

"Mēs pa nakti viņu dabūsim ārā, pa klusām un rītā atnāksi, atvadīsies. Tajās pašās drēbēs pārvilksim un zārkā ieliksim," sieviete stāsta.

Viņa nelikumīgo priekšlikumu noraidīja. Likums šādos gadījumos līķi ļauj izrakt tiki ar tiesas atļauju. Tuvinieku nevēlēšanās likumu apiet ekspertīzes centrā strādājošos sadusmojusi un viņi sākuši vainot mirušā ģimeni.

Šobrīd ģimene esot panākuši vienošanos, ka otras bēres apmaksās ekspertīzes centrs. Taču segt ģimenes morālās ciešanas centrs atsakās.

"Otro reizi glabāt tēvu, nu nereāli smagi! Tā bija šausmīga diena, šausmīgākā mūžā," satraukusies Alla.

Vainīgos tagad meklē policija, sākts kriminālprocess. Cietušie plāno tiesāties. Iespējams, to darīs arī otra ģimene, kuras tuvinieku apglabāšanai atdeva svešiniekiem.