Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

Medijs: Tramps, Šlesers, Krutojs un Koziols plānoja Zaķusalā būvēt Lasvegasu

© The Guardian

Prestižais britu laikraksts The Guardian publicējuši informāciju, kas aktuāla ne tikai skandalozajai FIB izmeklēšanai ASV, bet arī aizraujoša vidējam Latvijas iedzīvotājam.

Jau vairākkārt kulāros klusāk vai skaļāk ticis runāts, kā pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps bijis iesaitīts kādā potenciālā biznesa projektā tepat Rīgā.

Tagad izrādās, ka starp potenciālajiem biznesa partneriem bijis arī komponists Igors Krutojs un vairāki Vladimiram Putinam pietuvināti uzņēmēji.

Tātad, viss sācies jau 2010.gadā, kad Tramps ar Krievijas investoriem ticies Ņujorkā, savā Trump Towers dzīvokļu kompleksā. Šis fakts esot būtisks, jo faktiski pierāda, ka ASV prezidentam bijuši sakari ar Putinu vēl ilgāk, nekā domāts.

Lai ar to nebūtu pietiekoši, Krutojs pat kopā nofotogrāfējies ar Trampu (sk. attēlu augstāk). Latvijā labi zināmais mākslinieks tolaik tika uzskatīts par Krievijas prezidentam pietuvinātu personu un strādāja ar dziedātāju Eminu Agalarovu, kura tēvs Arass Agalarovs kopā ar Trampu turpat mūsu lielajā kaimiņvalstī pēc tam rīkoja ''Miss Universe'' skaistumkonkursu.

Ambiciozais projekts aizgājis pat tiktāl, ka Krievijas puse kopā ar Trampa pārstāvjiem tikās Zaķusalā, lai plānotu potenciālās pirmās viesnīcas celtniecību.

Protams, lai Latvijā notiktu šāds projekts, tajā bija arī Latvijas puse - šajā gadījumā, Ainārs Šlesers un Viesturs Koziols. ''The Guardian'' arī Krutoju min kā Latvijas, nevis Krievijas pārstāvi.

Te būtiski beidzot atzīmēt - projekts nebija viena viesnīca, bet Daugvas vidū esošās teritorijas pārvēršana par Lasvegasas tipa vietu. Krutojs arī jau sapņoja, ka tieši šeit būs jaunā ''Jaunais Vilnis'' norises vieta... Bet Trampa uzmanību tas piesaistīja tieši salīdzinājuma ar Vegasu dēļ.

''The Guardian'' detalizēti arī atklāj, kāpēc varenie plāni izjukuši. Vainojama esot tieši Latvija! Proti, 2011.gadā mūsu pašu KNAB sākuši izmeklēt Šleseru, Koziolu, Krutoju un vēl kādu projektā iesaistīto, kuru vārdus neatklāj, par naudas atmazgāšanu.

Donalds Tramps un Viesturs Koziols. / Vip Invest

Mūsu izmeklētaji šajā lieta pat sadarbojušies ar FIB, lai iegūtu novērošanas ierakstus, kuros tad ticis pieminēts tieši Donalds Tramps. Pretī mēs esot devuši kādu finanšu informāciju, kas skarot šī brīža ASV prezidentu.

Saistībā ar briestošo skandālu, Trampa puse pametusi projektu, rezultātā to arī atstājot nerealizēto sapņu kaudzītē...

Visas investoru puses oficiālajos komentaros noliedz jebkādu projekta apturēšanas saistību ar FIB izmeklēšanu. Koziols norāda, ka viss pajucis, jo viņi nespēja gūt pietiekošu finansējumu.

FIB un KNAB atteikušies šo informāciju komentēt.