Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Sīrietes mērs pilns: Eiropā smird pēc pūstoša ēdiena un fekālijām

© AFP / Scanpix

Raša al Ahmada ir viena no neskaitāmajiem sīriešu patvēruma meklētājiem, kuri pēdējā laikā ieradusies Eiropā. Viņa mitinās Grieķijas salā Lesbā un neslēpj vilšanos par visu, ziņo WNCW.

Sieviete atklāj, ka bija cerējusi, ka uz Eiropu kā ''tīru un dāsnu vietu'', tomēr realitātē nonākusi teltī, kas uzbūvēta uz dubļiem, kuri sajaukušies ar cilvēku fekālijām un pūstošu ēdienu.

''Nu, vismaz droša dzīve savrupmājā ar pietiekošu pārtikas daudzumu,'' minimālās ekspektācijas no Eiropas raksturo Raša, slaukot dubļus no gadu vecās meitas vaigiem.

25 gadus vecajai migrantei ir trīs bērni, kā arī vīrs, kurš Sīrijā strādajis par jumiķi un kalēju. Tiekot prom no dzimtenes, viņi centušies dzīvot Turcijā, tomēr nav spējuši atrast darbu un redzot, kā citi sīrieši tur ubago, devušies tālāk uz Grieķiju.

Ahmada neslēpj sašutumu, ka viņai neļauj pamest Grieķiju un doties tālāk uz cerēto galamērķi - Vāciju.

Tā vieta viņas ģimene spiesta mitināties Lesbas bēgļu nometnē, kur visapkārt ir atkritumi, jebkurā vietā smird pēc pūstošas pārtikas, urīna un fekālijām. ''Man no tās smirdoņas nāk vēmiens,'' neslēpj sieviete.

''Eiropa mūs neuzskata par cilvēkiem,'' domā Ahmada, kura narkotiku un alkohola reibumā lielā daudzumā esošo migrantu dēļ neriskē nometnē staigāt vienatnē.

Viņa domā, ka ES derētu rūpīgi pārdomāt savu attieksmi pret bēgļiem, jo tā radot iespaidu, ka viņi nav gaidīti.

Visgrūtākais esot mazgāties, jo visapkārt ir vieni dubļi - Ahmada pati neesot mazgājusies divas nedēļas, tomēr mazos bērnus cenšas uzturēt tīrus.